Trei tineri au fost amenințați cu un pistol și jecmăniți la Botanica // VIDEO

furt

Trei locuitori ai capitalei, cu vârstele cuprinse între 20 şi 22 ani, au fost atacaţi şi ameninţaţi cu un pistol de patru persoane necunoscute. Aceștia au fost deposedaţi de telefoane mobile, iPad, bani în sumă de 900 lei şi alte bunuri materiale în valoare de 1 400 lei. Incidentul a avut loc în timp ce se deplasau pe bulevardul Decebal. Imediat după atac, victimele au solicitat telefonul de la un trecător și au telefonat la poliţie.

Ofiţerii de investigaţii ai IP Botanica, în colaborare cu Direcţia de Poliţie a mun. Chişinău, au iniţiat acţiuni speciale de investigaţii, în vederea localizării şi reţinerii făptaşilor. La doar 10 ore de la săvârşirea atacului tâlhăresc, poliţiştii i-au identificat şi localizat într-un apartament din sectorul Botanica, pe care îl închiriase în noaptea comiterii infracţiunii, fiind imobilizaţi şi încătuşaţi la faţa locului.

Aceştia s-au dovedit a fi trei tineri cu vârstele cuprinse între 16 şi 20 ani, dintre care doi de etnie romă, originari din Basarabeasca şi Cimişlia, şi o femeie în vârstă de 32 ani, domiciliată în comuna Tohatin. Efectuând percheziţii autorizate, poliţiştii au depistat pistolul cu care ar fi fost ameninţate victimele, iar banii furaţi au fost cheltuiţi şi bunurile materiale vândute. În cadrul audierilor, bănuiţii şi-au recunoscut complicitatea, precum şi circumstanţele în care au atacat tinerii.

Ei au fost reţinuţi pe un termen de 72 ore în Izolatorul de Detenţie Provizorie al Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, fiind cercetaţi penal pentru tâlhărie. Potrivit legislaţiei în vigoare, bănuiţii riscă o pedeapsă cu închisoare de la 8 la 10 ani.

You may also like

Comments are closed.

By