26.2 C
Chișinău
Wednesday, June 23, 2021

Trei moldoveni, reţinuţi pentru furt și omor pe teritoriul Olandei

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Procuratura Republicii Moldova, de comun cu autorităţile competente ale Olandei, Franţei, Italiei şi Federaţiei Ruse au reţinut trei cetăţeni moldoveni, învinuiţi de comiterea unei tîlhării, soldate cu decesul unei persoane pe teritoriul Olandei.

Cazul a avut loc în luna iulie a anului trecut. Indivizii, mascaţi, au pătruns în locuinţa unei familii din oraşul Winterswijk, Olanda, au imobilizat proprietarii locuinţei, legîndu-i cu bandă adezivă, după care au sustras bunuri, estimate la aproximativ 570 euro. La scurt timp după comiterea crimei, în curtea casei, legat cu bandă adezivă, a fost depistat cadavrul proprietarului, în vîrstă de 52 de ani, care, conform expertizelor, a decedat în rezultatul asfixierii.

După comiterea tîlhăriei, inculpaţii au părăsit teritoriul Olandei, fiind anunţaţi în căutare internaţională. La scurt timp, unul dintre indivizi a fost reţinut în Franţa, iar altul – pe teritoriul Federaţiei Ruse, ambii urmînd a fi extrădaţi autorităţilor olandeze pentru a fi traşi la răspundere pentru cele incriminate de procurori.

După efectuarea transferului de urmărire penală din Olanda în privinţa celui de-al treilea complice, recent, acesta a fost reţinut în Republica Moldova. El are 28 de ani, este locuitor al raionului Anenii Noi şi este angajat oficial în calitate de antrenor de judo la un Centru Multifuncţional în localitatea unde-şi are domiciliul.

Astăzi, la demersul procurorilor moldoveni, învinuitul a fost plasat în arest. Deoarece legislaţia Republicii Moldova nu permite extrădarea cetăţenilor săi, toate rezultatele cercetărilor olandeze vor fi puse la dispoziţia autorităţilor de la Chişinău, pentru ca învinuitul să fie tras la răspundere penală de justiţia din Republica Moldova.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img