12 C
Chișinău
Sunday, April 18, 2021

TRAIANUS: Filat a cumpărat JURNALELE și protestatarii de la Țopi, pe banii din Banca poporului???

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Motto: La un post de televiziune Grigore Petrenco, și la altul Igor Dodon ne invită pe 7 iunie la protest. Eu nu voi ieși.

Nicolae Budeanu, un cetățean indignat

Citesc:
Duminică, 7 iunie 2015, cu începere de la ora 11:00, Partidul Liberal va organiza în PMAN un eveniment amplu de mobilizare a cetățenilor să iasă la vot, cu genericul: „PRIN VOT MENȚINEM CURSUL EUROPEAN, ÎNTOARCEM MILIARDUL ȘI FACEM DREPTATE!

Citesc:

„Duminică, 7 iunie 2015, ora 12:00, Platforma lui Roșka-Țopa-Filat, așa-zisa DA, organizează și ea un miting.”

Cică NEPARTINIC! Pentru a restitui poporului  miliardele de lei!

Remarcați?

PL-ul cheamă oamenii săi la ora 11:00, ca să fie aplaudaci la mitingul lui Țopa-Roșka-Filat, de la 12:00.

Nu vi se pare că  PL  joacă teatru de doi bani, venind ca să rămînă în PMAN, pentru a participa la Misiunea a doua a Moskovei? Prima fiind cea realizată prin deturnarea revoluției tinerilor de către Nata Morari, Baghirov, Roșka și Tkaciuk la 6-7 aprilie 2009.

E același scenariu, ca și la mitingul din primăvară, doar că acum pionii lui Roșka sunt cei care sunt trimiși în față, să dea tonul și să plîngă, citind de pe IPAD-uri blesteme și sentințe emise de consilierii lui…Filat.

Da, da, corect am scris: Filat. Citiți mai departe.

Astfel, la toate mitingurile de protest ale DA-daiștilor, conform scenariului, vin mai întîi liberalii și stau tot pe loc-pe loc-pe loc numai o oră, pînă echipa lui Țopa-Roșka-Filat  își face prezența.

Cu surle și trîmbițe.

Și dă foc Președinției și Parlamentului.

În ritmurile Cîntecului de Unire, scris de Leonid Barbăroșie și glăsuit din scena DA-daiștilor de Cătălin și Nicolae Josan, liberali pursînge, cu acces permanentizat la finanțele Chișinăului.

În primul rînd, PL-ul nu este tocmai  cel în drept să ceară miliardul de la guvernanți, fiindcă exponentul de va(r)ză al liberalilor este Dorin Drăguțanu, implicat direct în Jaful mileniului la moldoveni.

Poate chiar acesta e cel mai implicat, fiindcă Banca națională supraveghează activitatea întregului sistem bancar din stat, fapt pentru care Drăguțul lui Ghimpu este plătit lunar cu doar…75 mii de lei.

Nu, nu e o greșeală!

Repet, de data aceasta cu litere: Șaptezeci și cinci de mii de lei lunar!

Plus plimbări prin toată lumea, plus prime, plus  concedii grase, plus buget uriaș pentru așa un prăpădit de guvernator care cu greu își poate aminti doar cum îl cheamă, nu și să vegheze ca nimeni să nu scoată din vreo bancă mai mult de 500 mii lei.

Pentru orice sumă  mai mare decît cea indicată anterior în text Drăguțanu e obligat să anunțe CNA-ul și MAI-ul.

Oare de ce n-a făcut-o prăpăstiosul  lui Ghimpu și în cazul Jafului mileniului?

Oare să fie atît de analfabet încît să nu poată deosebi 501 000 lei de 1 miliard?

Și-ncă de euro?

În al doilea rînd, Miliardul de euro trebuie restituit de toți: și de preșul Timofti, și de Leancă, și de Bodiu-Filat(PLDM), și de Lupu(PD), și de Dodon, și de Voronin, și de Lucinski, și de Șor, și de Procuratură, și de CNA, și de SIS, și de MAI.

Și de PL, al cărui bandit implicat în Jaf trebuie inițial plasat, ca grad de vinovăție, undeva între Leancă și Filat.

Apoi trebuie arestat, anchetat și condamnat.

La pedeapsa maximă de privațiune de libertate.

Și încarcerat într-o celulă cu pușcăriași profesioniști, care-l vor mitralia cu ce știu ei mai bine din toate  punctele cardinale.

Concomitent!

Doamne, Ferește!

P.S. Ce i-am scris ieri  unei simpatizante PL, care mi-i făcea pe liberali și pe asociații lui Țopa–-eroi  intergalactici, iar pe ceilalți–ticăloși: ” PL cere miliardul înapoi de la PD şi PLDM. Dar de la PL-istul de Drăguţanu nu cere chiar nimic?
E frumos, oare, aşa?
Naşpa, naşpa de tot…

Și mai zici că Filat și Lupu au pus  de-o alianță neoficială cu PCRM? Dar de Alianța neoficială  PL-PCRM din Chișinău n-ai auzit? Primii  au făcut alianță ascunsă cu PCRM în legislativ, PL-ul–în Chișinău. Sunt de-o teapă. Nu privi îngust lucrurile. Bandiții în Basarabia au mai multe culori politice. Înțeleg că trebuie să-i aperi, ești nevoită s-o faci, dar nu-ți fă idoli din cei doi Dorinei și subalternii lor. Timpul va arăta că au fost doar niște profitori. Folosind românismul ca umbrelă  pentru a duce de nas omul simplu și neinformat. Românismul care acum le stă ca un pai într-un loc liderilor DA, plătiți și decorați de Statul Român cu vîrf și îndesat din 1991 pînă ieri. Exact așa cum îi stă și lui Roșka, Filat & Ko.”

P.P.S. Tot ieri, la intersecția străzii București cu N. Iorga, omul lui Roșka, un Dolganiuk, discuta aprig  cu un vajnic tip  din Aparatul Președintelui Timofti.  Acela îl strîngea ibovnicește la sîn, lingîndu-l frenetic pe toate fețele, fiind  întru totul de acord cu cel de ciugulește acum din oala Troicii Țopa-Roșka-Filat, adică Platforma ȚRF, adică Țîrfele din DA!

Oare de ce era așa de entuziasmat tipul de la Președinție?

P.P.P.S. Mă veți întreba ce treabă are Filat cu platforma Da-daistă și cu protestatarii din PMAN. Păi Platforma  deja își are sediul în Buncărul cu seif de sub piscina din ograda castelului său din Chișinău.  Aflați că de ieri a intrat în vigoare și Contractul de preluare a Trustului Jurnal de către Vladimir Vasilevici.  Pe banii dispăruți din Banca poporului, așa mi-a transmis  un om… Conform înțelegerii dintre Țopi și Banditul Lăpușnei, parafate la 1 aprilie, în orașul german Frankfurt, unde trăiesc cei doi veri condamnați la ani grei de privațiune de libertate, organizatorii DA-ului  nu vor mai cere arestarea lui Filat  pentru Jaful Mileniului la moldoveni, nu-l vor blama și vor face tot posibilul ca el să fie beneficiarul din umbră al lumii revoltate și susținătoare a Platformei DA. Exact ca-n 6-7 aprilie 2009.

Pentru a se linge-pe viu-cu Țopii, Filat a închiriat  o navă luxoasă și străină, tot pe banii sustrași  din Banca poporului, navă care a aterizat dis-de-dimineață în mod special  din Praga la Chișinău, ducîndu-l pe amantul Olguței Roman de numai 20 de ani  la Frankfurt, în brațele Țopilor, și de acolo–total fericit și satisfăcut, aducîndu-l, în aceeași zi, spre-nserate, la Chișinău.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img