Telefonia, SCURTCIRCUITATĂ de reducerea numărului de abonaţi. Moldovenii au vorbit mai mult pe mobil decât pe fix

a

Moldovenii au vorbit mai mult la telefonul mobil decât la fix. Astfel, moldovenii au vorbit pe telefonul mobil 1,5 miliarde de minute cu 4,5% mai mult în trimestrul unu faţă de perioada similară a anului 2014. În schimb traficul de voce pe telefonul fix 587 mil. minute cu 16,7% mai puţin.

Datele ANRCETI arată că fiecare utilizator al telefoniei mobile a vorbit lunar 3 ore şi 49 minute cu 13% mai mult. Numărul total al utilizatorilor serviciilor de telefonie mobilă s-a micșorat, față de aceeași perioadă a anului trecut, cu 3,3% (146,8 mii) şi a constituit 4,34 mil., iar rata de penetrare a serviciilor respective raportată la 100 de locuitori s-a diminuat cu 4% și a însumat 122,2%.

ANRCETI explică reducerea ușoară a numărului de utilizatori ai serviciilor de telefonie mobilă a fost cauzată, în principal, de efectele implementării portabilităţii numerelor telefonice şi de reducerea numărului de utilizatori pasivi (care n-au consumat şi n-au achitat în ultimele trei luni nici un serviciu de telefonie mobilă).

Pe segmentul de telefonie fixă, moldovenii au vorbit în medie 4 ore şi 14 minute cu 10% mai puţin, iar numărul de abonaţi s-a redus cu 7,4 mii, la 1,2 mil. abonaţi.

You may also like

Comments are closed.

By