Statul mai alocă încă 17 mii USD ca să se protejeze de atacurile lui Platon

a

Guvernul a alocat încă 17 mii USD pentru lupta cu compania ucraineană „Energoalians”.

Banii urmează să fieachitaţii companiilor de avocatură BAA „ACI Partners” și DLA Piper UK LLP, din contractul de peste 192 de mii de dolari, semnat cu acestea.

Suma de 138 de mii de dolari, care a fost achitată anul trecut companiilor, de asemenea a fost alocată din cadrul fondului de rezervă, a declarat ministrul Justiției, Vladimir Grosu.

Anul trecut, Guvernul Moldovei a fost obligat să achite suma fabuloasă companiei ucrainene „Energoalians”, o intermediară care a livrat în anii 90 curent electric Republicii Moldova. Banii, potrivit deciziei unui arbitrajului comercial internațional, reprezintă datoria neachitată de „Moldtranselectro” firmei „Energoalians”, asta deși, oficial, „Moldtranselectro” a achitat importul.

O decizie a Curţii de Conturi din anul 2002 cerea întreprinderii „Moldtranselectro” să recupereze suma de 10,8 milioane dolari, achitată firmei „Energoalians” şi să rectifice evidenţele contabile, astfel încât să nu mai apară o datorie de 20,2 milioane de dolari. Reprezentanţii „Energoalians” au atacat în instanţă hotărârea Curţii de Conturi, dar n-au obţinut câştig de cauză.

Presa a scris anterior că litigiul pierdut acum o lună de „Moldtranselectro” și „Moldelectrica” la Paris este „opera” controversatului om de afaceri Veaceslav Platon.

You may also like

Comments are closed.

By