ȘOR le-a vorbit orheienilor în română

shor ilan
Candidatul la funcția de primar al Orheiului, omul de afaceri Ilan Shor promite că în trei luni va învăța limba română. El a demonstrat deja cunoștințe de română prezentând programul său electoral sâmbătă, în fața a mii de locuitori ai orașului Orhei.
Ilan Shor a promis că în calitate de primar va asigura  iluminarea sută la sută a străzilor, reparația rețelor comunale, reabilitarea clădirilor și monumentelor istorice, repararea școlilor și grădinițelor.
În domeniul social, Ilan Shor își propune să asigure îndemnizații pentru serviciile comunale, transportului urban gratuit, alocarea ajutorului financiar la nașterea copiilor, construcția complexelor sportive.
Referitor la domeniul economic, candidatul consideră prioritare reabilitarea industriei, crearea locurilor de muncă, atragerea proiectelor investituționale externe, dezvoltarea zonelor de agrement și turistice pentru atragerea chișinăuienilor și vizitatorilor în Orhei, crearea fondurilor extrabugetare pentru realizarea întregului program.
Shor a declarat că este la curent că bugetul local nu-i va permite să-și realizeze programul, astfel că a dat asigurări că va atrage investiții străine, dar și din partea companiilor pe care le gestionează, care vor conduce la crearea locurilor de muncă bine plătite dar vor asigura și surse financiare importante la bugetul local.

În plus, el a promis că în trei luni va învăța limba de stat.

SURSA: politics.md

You may also like

Comments are closed.

By