SCANDALOS! Premierul Chiril Gaburici i-a mințit pe ambasadorii SUA și UE înainte să pună scrisoarea controversată pe Facebook

gaburici.jpg6

Sâmbătă, înainte cu câteva ore să publice pe Facebook scrisoarea controversată, prin care cerea la ceas de seară demiterea unor șefi de instituții, Premierul Chiril Gaburici a avut întâlniri separate cu ambasadorul UE în Moldova și cu ambasadorul SUA. Potrivit surselor noastre din anturajul premierului, acesta s-a plâns ambasadorilor că nu mai poate, că problemele sunt tot mai mari în sectorul bancar și că face acest gest ca să sensibilizeze opinia publică.

Ceea ce a „uitat” însă să le spună premierul Gaburici ambasadorilor este că vineri, la PLDM s-a prezentat ministrul de Interne, Oleg Balan, care a anunțat că a fost finalizat dosarul în cazul diplomelor false ale premierului și că acesta a fost trimis Procuraturii Generale, care urmează să-l pună sub învinuire pe Gaburici. Potrivit surselor noastre, liderul PLDM, Vlad Filat l-a invitat imediat la partid pe Gaburici pentru a-l informa că va fi chemat la Procuratură și i-a sugerat acest plan cu solicitarea demisiilor prin scrisoarea de sâmbătă, astfel încât PLDM să fie cât mai puțin afectat de consecințele acestei lovituri dure de imagine.

Așadar, scrisoarea lui Gaburici, catalogată ca fiind iresponsabilă de mai mulți analiști și comentatori, a fost redactată în sediul PLDM, de altfel se pot vedea multe asemănări între acest demers și demersul lui Vlad Filat din 2013, 13 februarie, când a rupt acordul alianței de guvernare și a declanșat acea criză politică profundă.

Sursele noastre spun că scopul liderului PLDM a fost de această dată să genereze, în ultima săptămână de campanie electorală, percepția că premierul, care este reprezentant al partidului, se luptă cu corupția și mafia din instituțiile statului, exact ca pe vremea evenimentelor de tristă amintire, când Filat se lupta cu Plahotniuc, ca apoi să-și scrie scrisori publice de dragoste.

Mai mult, potrivit surselor din anturajul premierului Gaburici, acesta ar fi convocat o ședință pentru luni dimineață, la ora 8, la Centrul Național Anticorupție, unde urmează să facă un nou show anticorupție, cu mesaje tari despre cât este de hotărât să elimine corupția.

Informațiile de mai sus sunt verificate din două surse extrem de credibile.

Am solicitat Procuraturii Generale să ne ofere informații în legătură cu dosarul pe care l-a primit de la MAI pe numele lui Gaburici, însă până acum nu am primit nici un răspuns. Doar ministrul Afacerilor Interne, Oleg Balan a confirmat deja pentru deschide.md că dosarul premierului a fost deja transmis la Procuratura Generală.

Moldova24

You may also like

Comments are closed.

By