Scandal // Liberalii și oamenii lui Leancă se atacă reciproc. PPEM amenință cu judecata

Bacioi_totul_md

Partidul Liberal cataloghează declarațiile lui Oazu Nantoi, candidat PPEM la funcția de primar general al mun. Chișinău, ca fiind nefondate și care nu corespund realității. Reacția PL vine în urma unor afirmații ale lui Oazu Nantoi, potrivit căruia asupra candidaților PPEM-Iurie Leancă se fac presiuni din partea Fiscului, a Procuraturii Generale și a altor instituții ale statului. Nantoi a făcut referire la demiterea abuzivă din funcție a trei candidați PPEM din comuna Bacioi – Vasile Toderaşcu, candidat la funcţia de primar, care a fost eliberat din postul de viceprimar și candidații la funcția de consilier – Nicolae Paiu, destituit din funcţia de arhitect și Ion Barbalat, demis din postul de șef al Serviciului Pompieri.

„În pofida Codului Electoral, art 48, al.5, potrivit căruia candidaţii înscrişi nu pot fi concediaţi în timpul campaniei fără consimţământul lor, cei trei au fost scoși din funcție. Vasile Toderaşcu a fost demis de către actualul primar. Vasile Toderaşcu, fost viceprimar la Bacioi din septembrie 2011 până pe 12 mai 2015, a declarat că anterior niciodată nu i-au fost aplicate sancțiuni la locul de muncă, până când a început campania electorală și a anunțat că nu îl mai susţine pe primar şi va candida din partea „PPEM- Iurie Leancă”, a declarat Oazu Nantoi în cadrul unui briefing de presă.

În replică, liberalii susțin că toți trei au fost concediați cu respectarea procedurilor de rigoare. Ion Barbulat și Nicolae Paiu au fost concediați în baza cererilor depuse chiar de ei, iar Vasile Toderașcu a fost eliberat din funcție de Consiliul Local Băcioi înainte de a deveni candidat PPEM, ”această acțiune fiind una firească, întrucât funcția i-a fost oferită de către Partidul Liberal, iar după decizia luată de dânsul de a adera la PPEM și a pleca din PL, ar fi fost cazul să plece benevol din funcție”, se spune într-un comunicat al PL în care se menționează că adevăratele presiuni se fac, de fapt, asupra candidaților Partidului Liberal.

Asta după ce astăzi CNA a efectuat percheziții în incinta Primăriei Băcioi și în casa primarului degrevat al comunei Băcioi, Vitalie Șalari, candidat PL la funcția de primar al Băcioiului. Acesta figurează într-un dosar de corupție.

”Aceste percheziții se desfășoară prin încălcarea gravă a art. 46, alin. (5) din Codul Electoral. Avem motive să bănuim că această percheziție este efectuată la comandă, în urma concedierii lui Vasile Toderașcu din funcția de viceprimar al comunei Băcioi, și presupunem implicarea Partidului Democrat din Moldova, care a fost, probabil, solicitat de PPEM, admițând, astfel, o încălcare foarte gravă cu doar o săptămână înainte de alegerile locale. Nu excludem faptul că nu se vor opri aici și vor încerca să excludă candidatul PL la funcția de primar al comunei Băcioi, Vitalie Șalari, din cursa electorală, așa cum au mai făcut-o și în alte cazuri”, potrivit PL.

Oazu Nantoi a mai declarat că cei trei vor ataca deciziile de demitere în instanță și au făcut apel către PL să își anuleze deciziile pentru a evita plata despăgubirilor din banii publici și a lăsa deschisă poarta pentru o eventuală colaborare după alegeri.

You may also like

Comments are closed.

By