SĂRACI LIPIŢI PĂMÂNTULUI, dar în lista statelor după nivelul creşterii bunăstării

a

Oficial, Republica Moldova este inclusă în lista celor mai sărace state din Europa cu cel mai mic PIB pe cap de locuitor, dar Boston Consulting Group plasează Republica Moldova în lista ţărilor după nivelul bunăstării.

Astfel, ţara noastră s-a clasat pe locul patru în Europa cu un scor de 80,1. Capitolul sustenabilitate este cel care a înregistrat cel mai mare salt în ultimii ani. Coeficientul de transformare a creşterii in bunăstare este de 1.30 în Republica Moldova.

Moldova a fost devansată de Polonia, Albania şi Belarus şi este urmată de Armenia, Azerbaidjan, Bosnia, Georgia, Turcia, Germania şi România.

Boston Consulting Group a realizat un studiu care arata cum a evoluat bunăstarea cetăţenilor din 149 de state din întreaga lume, pe baza a 43 de indicatori, printre care evoluţia PIB-ului, sănătate, educaţie sau infrastructura, în perioada 2006-2013.

Conform datelor economice Republica Moldova s-a menţinut în 2014 ca fiind cea mai săracă ţara de pe teritoriul Europei. Veniturile provin in mare parte din exporturile agricole. PIB-ul pe cap de locuitor a fost 3500 USD, cel mai mic la nivelu statelor europene.

You may also like

Comments are closed.

By