SARABANDA DECLARAŢIILOR TARI de la Moscova: Suntem îngrijoraţi de blocada impusă de Chișinău malului stâng al Nistrului

a

Ministerul de Externe de la Moscova îşi exprimă îngrijorarea vizavi de situaţia din enclava separatistă din stânga Nistrului. Viceministrul de Externe, Grigorii Karasin susţine că este important de a nu permite escaladarea situaţiei în regiune.

„A fost făcut un schimb de păreri cu privire la situația din Transnistria şi a procesului de reglementare a diferendului. Partea rusă și-a exprimat îngrijorarea cu privire la blocada impusă Transnistriei, care împiedică dezvoltarea social-economică a regiunii. O pauză prelungită a discuţiile în formatul 5+2 pentru reglementarea transnistreană duce la escaladarea tensiunilor”, se mai spune în mesajul lui Karasin, care s-a întâlnit cu vicepremierul pentru Reintegrare, Victor Osipov.

Moscova a atras atenţia Chişinăului asupra mai multor cazuri, prin care autorităţile Republicii Moldova au întors din drum militari ruşi, care urmau să se deplaseze în stânga Nistrului.

De asemenea, Moscova a recomandat să nu fie permise acţiuni pe fundalul creşterii provocările la adresa Transnistriei în contextul evenimentelor din Ucraina. „Rusia a declarat de nenumărate ori că cheia soluţionării diferendului transnistrean este la Chişinău şi Tiraspol”.

You may also like

Comments are closed.

By