Sanitarii ruşi declanşează numărătoarea inversă pentru fructele moldoveneşti: Trebuie să corespundă standardelor Uniunii Vamale

a

Producţia moldovenească trebuie să corespundă standardelor de calitate din Uniunea Vamală, potrivit declaraţiei lui Alexei Alxeenko, şeful grupului de experţi de la Rosselihoznadzor care se află într-o vizită în Republica Moldova.

„Federaţia Rusă este un partener comercial perfect pentru Republica Moldova. Scopul nostru este de a dezvolta relaţii de în încredere pentru reluarea exportului, dar primul pa în acest sens este mecanismul calităţii producţiei conform standardelor din Uniunea Vamlă”, a precizat reprezentantul Rosseilhoznadzor.

Alexeenko susţine că Rosselihoznador este gata să verifice în orice moment calitatea producţiei.

„Noi suntem disponibili să verificăm calitatea oricărei producţiei în orice raion al ţării. Este vorba despre fructele şi legumele de sezon, de aceea, probabil, partea moldovenească a insistat să venim pentru verificări”, a menţionat Alxeenko.

Relaţiile dintre Chişinău şi Moscova s-au înrăutăţit în vara anului trecut ca urmare a semnării de către Republica Moldova a Acordului de Asociere cu UE, care prevede deschiderea pieţei moldoveneşti pentru produsele din UE. Moscova temându-se că produsele din UE vor invada piaţa din CSI şi Uniunii Vamale prin Republica Moldova a impus interdicţie temporară pentru unele categorii de produse moldoveneşti.

În luna februarie a acestui an Rusia a permis reluarea exportului de mere din Republica Moldova.

Ministerul Agriculturii şi Rosselihoznadzor au convenit pentru un şir de măsuri pentru respectarea măsurilor de siguranţă a producţiei moldoveneşti livrate pe piaţa rusească. De asemenea este vorba şi de interzicerea reexportului producţiei din UE prin intermediul Republicii Moldova.

You may also like

Comments are closed.

By