România // Şedinţă la Parlament. Liderii COALIŢIEI discută situaţia lui VICTOR PONTA

ponta

Liderii coaliţiei de guvernare din România s-au reunit astăzi, la Parlament pentru a discuta situaţia liderului PSD, premierul Victor Ponta. Surse politice spun că Victor Ponta le-a comunicat partenerilor de guvernare că nu va demisiona şi că va lupta pentru a rămâne în fruntea Executivului şi a-şi demonstra nevinovăţia. Totodată, partenerii politici l-au asigurat pe Victor Ponta de sprijinul lor.

Victor Ponta este urmărit penal în dosarul Turceni – Rovinari, pentru fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat.

Preşedintele român Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că, în condiţiile în care DNA a comunicat că premierul Victor Ponta este învinuit de fapte penale, i-a solicitat demisia. Ponta a anunţat că respectă poziţia publică a lui Iohannis, dar că a fost numit la conducerea Guvernului de către Parlament şi numai Parlamentul îl poate demite. Victor Ponta a fost învestit în funcţia de prim-ministru al României în mai 2012.

Pe de altă parte, preşedintele Klaus Iohannis cheamă partidele la consultări, luni, la ora 18. Subiectul discuţiei este strategia naţională de apărare a ţării, notează RTV.net.

You may also like

Comments are closed.

By