REZOLUȚIE: APCE recunoaște OFICIAL existența agresiunii ruse în Ucraina

ucraina

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a recunoscut, joi, în mod oficial existența unei „agresiuni ruse” în Ucraina, declarând regiunile Lugansk și Donețk drept teritorii ocupate, informează Unian.net.

Delegația permanentă din partea Radei Supreme (parlamentul unicameral al Ucrainei) în cadrul APCE a reușit să includă modificări corespunzătoare în textul rezoluției.

Astfel, în ziua votării, APCE a convenit să înăsprească substanțial textul documentului la adresa Rusiei. Potrivit Unian, în text se recunoaște faptul că actualul conflict din estul Ucrainei este, în realitate, o agresiune din partea Rusiei, iar referitor la Crimeea este folosit termenul „teritoriu ocupat”.

În rezoluția adoptată, APCE le cere rebelilor separatiști și Rusiei se elibereze toți prizonierii. De asemenea, în text este cerută crearea unui mecanism pentru găsirea celor dați dispăruți. APCE subliniază că această problemă poate fi rezolvată doar prin eforturile comune ale tuturor părților implicate.

Rezoluția a fost votată aproape în unanimitate de cei prezenți, împotrivă pronunțându-se doar reprezentantul forțelor de stânga germane, Andrey Gunko.

You may also like

Comments are closed.

By