RÂIA LIBERALĂ vis-a-vis de CIUMA SOCIALISTĂ: PL și PSRM se atacă reciproc

PL

După ce în cadrul unei conferințe de presă liderul PSRM, Igor Dodon a spus că PL este o ”râie liberală”, președintele PL vine cu replică. Mihai Ghimpu a calificat Partidul Socialiștilor drept „ciumă socialistă”. De asemenea, Mihai Ghimpu le-a mulțumit alegătorilor și lui Dorin Chirtoacă pentru că au scăpat Chișinăul de socialiști și că astfel se va continua parcursul european.

„Am salvat capitala de ciuma socialistă. Cu comuniștii ne-am lămurit. Program realizat. Le vine și rîndul lor (PSRM). Socialiștii sunt ca floarea ceea care a răsărit, a înflorit și a venit noaptea și a dispărut. Ăștia-s ciuma socialistă. Păcat că cetățenii au votat cu astfel de partid. A insultat nu doar liberalii, dar și cetățenii cu acest cuvânt „râia liberală”. Nu v-am umilit, nu v-am amăgit cu varză, morcovi și bani, nu v-am trădat, suntem ceea ce suntem – un partid european”, a declarat Ghimpu.

La rândul său, Dorin Chirtoacă a menționat că va continua să ducă la capăt proiectele începute și că va depune eforturi ca să convingă electoratul care a votat pentru contracandidatul său să aleagă vectorul european. Deputatul PL, Valeriu Munteanu a ținut să menționeze că afirmațiile privind fraudarea a 22 de mii de voturi nu corespund realității.

Amintim că după anunțarea primelor rezultate preliminare în urma turului doi de scrutin din 28 iunie, Igor Dodon s-a arătat indignat de victoria obținută de PL și l-a numit cu cuvinte murdare pe Dorin Chirtoacă: „Râia liberală se bucură prea devreme. Noi nu recunoaștem aceste alegeri. Vreau să-i transmit maidanezului de la Colonița: Serviți șampanie astăzi, cât mai sunt bulbuci în ea. Vom vedea ce va fi mâine”, a spus Dodon.

În urma alegerilor locale generale, Dorin Chirtoacă a obținut 53,54%, iar Zinaida Greceanîi – 46,46% din voturi.

You may also like

Comments are closed.

By