Promo-Lex confirmă rezultatele CEC după numărarea paralelă: S-a constat o mică diferență

postica

Numărarea paralelă a voturilor efectuată de Promo-LEX în ziua alegerilor din turul II confirmă rezultatele preliminare anunțate de Comisia Electorală Centrală. Observatorii asociației au colectat datele din 308 secții de votare din mun. Chișinău și din 12 secții din mun. Comrat.

Potrivit lui Pavel Postica, șeful Misiunii de Observare Promo-LEX, rezultatele numărătorii paralele a voturilor din mun. Chișinău nu diferă semnificativ de datele preliminare prezentate de CEC. „Conform constatărilor observatorilor noștri, pentru Dorin Chirtoacă, au votat 163 544 alegători, în timp ce Comisia Electorală Centrală a prezentat un număr de 163 570 voturi. Astfel, se observă o diferență de 26 voturi în favoarea actualului primar. Totodată, Zinaida Greceanîi a acumulat 141 953 voturi, iar CEC a numărat 141 929, cu o diferență de minus 24 alegători. Aceste cifre sunt nesemnificative și au apărut din cauza că, în municipiu a fost înregistrate 13 procese verbale eronate. Majoritatea acestor erori s-au produs din cauza oboselii sau a slabei pregătiri pe care au avut-o unii funcționari electorali”, a menționat Pavel Postica.

Totodată, numărarea paralelă a voturilor, efectuată de Asociația Promo-LEX în mun. Comrat, corespunde în proporție de sută la sută cu datele oferite de CEC. „Datele preliminare ale alegerilor arată că Serghei Anastasov a acumulat 6357 voturi, iar pentru Nicolai Dudoglo au votat 5119 cetățeni”, a declarat Pavel Postica.

Misiunea de Monitorizare a Alegerilor Promo-LEX a avut pe toată perioada Alegerilor Locale Generale 2015 peste 1500 de observatori naționali.

You may also like

Comments are closed.

By