Ponta căra bani cu sacul în Republica Moldova să câştige fotoliul de preşedinte în România

a

Procurorii DNA l-au audiat, miercuri, pe deputatul PSD Sebastian Ghiţă, care este acuzat de noi fapte de corupţie, care ar fi fost comise în timpul mandatului de parlamentar, dar şi înainte de începerea acestuia, în 2012. Procurorii DNA îl acuză pe Sebastian Ghiţă de mai multe infracţiuni, printre care şi coruperea alegătorilor. DNA susţine că Ghiţă a „spălat” aproape 130 de milioane de lei prin firmele sale, bani provenind din fonduri publice şi pe care ulterior i-a folosit în finanţarea campaniei sale electorale din 2012, dar şi a premierului Victor Ponta, în 2014.

DNA arată că Ghiţă controlează prin interpuşi 54 de firme şi că o parte din acestea au fost folosite pentru spălarea banilor. În 2012, Ghiţă ar fi cumpărat materiale în scopuri electorale, inclusiv tigăi, pentru a mitui alegătorii să-l voteze deputat. În 2014, Ghiţă ar fi plătit 350.000 de euro pentru campania electorală a lui Ponta din Republica Moldova. Ghiţă a primit astăzi interdicţia de a părăsi Ploieştiul şi de a-şi exercita funcţia de deputat, ca parte a controlului judiciar.

Sebastian Ghiţă este acuzat de procurorii DNA de trafic de influenţă, complicitate la schimbarea destinaţiei fondurilor europene, spălare de bani în formă continuată, evaziune fiscală în formă continuată, coruperea alegătorilor şi efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, în formă continuată, ca urmare a extinderii urmăririi penale în dosarul cumnatului lui Victor Ponta, Iulian Herţanu.

You may also like

Comments are closed.

By