19.4 C
Chișinău
Saturday, July 24, 2021

PNL cere renumărarea voturilor pentru consiliul raional Anenii Noi

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Conform bilanțului rezultatelor anunțate la 14 iunie, Partidul Național Liberal a constatat mai multe procese-verbale eronate, precum și necorespunderi privind numărul de voturi exprimate pentru diferite niveluri și pentru diferite partide, fapt ce încalcă Regulamentul desfășurării procesului de votare.

Potrivit unui comunicat al PNL, în unele birouri electorale, datele din cele trei procese-verbale privind alegerea consilierilor și primarilor diferă, în partea legată de prezența la vot și remiterea buletinelor pentru vot.

„Aceste și alte încălcări ridică semne de întrebare privind obiectivitatea și corectitudinea sumării voturilor pentru subiecții electorali și impun renumărarea lor, solicitare respinsă, fără temei, de către Judecătoria Anenii Noi.

În condițiile în care nici Promo-Lex nu a efectuat o numărare paralelă a voturilor la Anenii Noi, PNL consideră că aceste incoerențe inexplicabile pot fi efectul unei ingerințe umane și chiar al unei fraude din partea persoanelor din Consiliul Electoral Anenii Noi în calcularea și efectuarea bilanțului alegerilor. PNL solicită Curții de Apel anularea hotărârii primei instanțe și dispunerea renumărării voturilor”, se spune în comunicat.

Cauza PNL contra Consiliului Electoral de Circumscripție Anenii Noi va fi examinată în regim de urgență, marți, 30 iunie, ora 10:00, la Curtea de Apel Chișinău.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img