Ploile fac ravagii în țară: beciuri pline cu apă și culturi agricole afectate

inundatii-net

Imagine simbol

În urma ploilor torenţiale din ultimele zile, angajaţii Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI au fost solicitaţi pentru pomparea apelor din mai multe gospodării din localităţile ţării.

În satul Măgdăceşti din raionul Criuleni, salvatorii au intervenit în forţă pentru a elibera de apă beciurile a douăsprezece gospodării, trei subsoluri, dar şi două săli dintr-un complex de ceremonii. La faţa locului au fost efectuate lucrări cu efectivul a şapte unităţi de pompieri. În urma ploii de ieri, a fost afectată o porţiune de drum de 4,5 km din aceiaşi localitate.

Salvatorii au fost solicitaţi şi în localitatea Delăcău din raionul Anenii Noi, unde ploaia a inundat beciurile a două gospodării. În urma situaţiei atestate, nici o persoană nu a avut de suferit.

Conform datelor operative colectate din subdiviziunile teritoriale, ploaia din ultimele zile a afectat mai multe culturi agricole din localităţile raioanelor Floreşti, Teleneşti, Ungheni, Nisporeni şi UTA Găgăuzia. Comisiile pentru situaţii excepţionale teritoriale urmează să estimeze suma prejudiciului material.

Potrivit datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, astăzi vor mai cădea precepitații cu descărcări electrice. Începând de mâine, ploile vor conteni pentru câteva zile. Duminică, revin precipitațiile. Maxima termică va varia în această săptămână între +21 +28 în nordul țării, între +23 +30 grade – în Sud și între +22 +29 grade în centrul republicii.

meteo

You may also like

Comments are closed.

By