Piese noi de mobilier, dosite printre coletele transportate din Italia

IMG_2374

Inspectorii postului vamal Sculeni au curmat o tentativă de introducere ilegală în țară a unui lot impunător de mobilier nou, urmare a controlului efectuat asupra unui microbuz sosit din Italia. Valoarea mărfurilor reținute se estimează la peste 30 000 lei.

Cazul a fost înregistrat în dimineața zilei de ieri, 18 iunie. La pista de intrare în țară a postului vamal Sculeni s-a prezentat un cetățean moldovean la volanul unui autoturism „Mercedes Benz Sprinter”, înmatriculat în România.

Unitatea auto transporta colete din Italia, având la bord și 5 pasageri. Atât șoferul, cât și persoanele aflate în mijlocul de transport au declarat organului vamal doar bunuri personale și produse alimentare.

Acționând în baza analizei de risc, inspectorii vamali au decis efectuarea unui control fizic minuțios al microbuzului, în urma căruia au depistat dulapuri, polițe din lemn presat și alte elemente noi de mobilier. Acestea au fost dosite în compartimentul marfar al unității auto, printre colete, în vederea sustragerii de la controlul vamal. Ulterior a fost stabilit că marfa confiscată aparținea conducătorului auto.

Pe cazul dat, autoritatea vamală a întocmit un proces-verbal cu privire la contravenție, fapta fiind calificată conform art. 287 Cod Contravențional al RM. Făptașul va achita o amendă în cuantum de 3000 lei.

IMG_2373

IMG_2378

IMG_2382

IMG_2383

You may also like

Comments are closed.

By