PĂZEA dacă ești cu musca pe căciulă! Poliția a intensificat controlul automobilelor cu NUMERE STRĂINE

politia4449

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei, în ultimul timp a sporit numărul vehiculelor înmatriculate în alte state, deţinute în Republica Moldova, şi exploatate cu abateri de la prevederile legislaţiei în vigoare. Deţinătorii acestor unități de transport, conştient ignoră necesitatea efectuării măsurilor obligatorii de întreţinere în stare de funcţionare a mijloacelor de transport ce le aparţin şi necesităţii efectuării în termen a controlului tehnic de stat.

În scopul respectării prevederilor Regulamentului circulaţiei rutiere și altor acte normative, începînd cu data de 29 mai, curent, Inspectoratul Național de Patrulare în comun cu angajații Misiunii EUBAM au demarat mai multe acțiuni de verificare a vehiculelor cu numere străine conform cerinţelor, reglementărilor tehnice şi standardelor naționale și internaționale.

Zilnic, sunt formate zeci de grupuri mixte, care activează pe întreg teritoriul țării, întru depistarea și documentarea șoferilor care încalcă stringent legislația rutieră.

Astfel, în decurs de trei zile, echipele mobile au documentat 182 de contravenții în acest sens. Cel mai frecvent, șoferii au exploatat vehiculele cu defecţiuni tehnice, reutilate fără autorizaţia respectivă, care nu au fost supuse testării tehnice, fără asigurare obligatorie de răspundere civilă și cu încălcarea regulilor vamale (vinieta).

Potrivit poliției, verificările vor fi efectuate zilnic, pe întreg teritoriul țării fără termeni stabiliți de finalizare a acestora. Scopul fiind de a reduce numărul de accidente rutiere cu implicarea vehiculelor înmatriculate în alte state, asigurarea exploatării acestora conform cerinţelor tehnice, standardelor în vigoare şi reglementărilor ecologice.

You may also like

Comments are closed.

By