OBSERVATOR // DA, VLAD FILAT VĂ AȘTEAPTĂ LA 7 IUNIE (VIDEO)

da

1 aprilie 2015.

Ora 7:00. În mare taină de pe aeroportul Internațional Chișinău decolează avionul OK-XLS, al companiei Silesia Air și zboară spre Frankfurt pe ruta charter SUA711/712.

8:35 la Frankfurt aterizează nava de lux OK-XLS.

8:45 Pe aeroportul din Frankfurt pășește liderul PLDM Vlad Filat. Acesta are o întâlnire cu Victor și Viorel Țopa. În cadrul întâlnirii se discută tranzacția care va face lumină asupra anumitor momente ce țin de Platforma Civică DA. Or, în acea zi, Filat s-a înțeles cu verii condamnați în Moldova, Victor și Viorel Țopa despre procurarea Jurnal Trust Media, cu jurnaliști și spectatori cu tot.

Peste 4 zile, la 5 aprilie 2015, cu susținerea Masivă a Jurnal Trust Media, Platforma Civică Demnitate și Adevăr organizează un protest în memoria victimelor din 7 aprilie 2009. Totodată, lansează o listă de cereri în cadrul mitingului printre care atragerea la răspundere a celor care au prădat țara și anunță data celui de-al doilea miting. Printre organizatorii principali se numără cei din clanul Năstase, aservit verilor Țopa, la acel moment încă proprietari ai Jurnal Trust Media, dar și analistul care se dorește a fi echidistant, Igor Boțan.

Peste o lună, la data de 3 mai, la Chișinău are loc cel de-al doilea miting. Protestul e susținut masiv pe rețelele de socializare de către mai multe personaje care au avut un cuvânt greu de spus în pregătirea evenimentelor din 7 aprilie. Inclusiv Natalia Morari, prietenă bună cu Eduard Baghirov, principalul suspect în cazul violențelor din 7 aprilie. Igor Boțan, un alt prieten al Nataliei Morari, se regăsește chiar în conducerea platformei DA.

La 3 mai, în cadrul celui de-al doilea protest organizat de DA, Unioniștii sunt scoși din circuitul platformei. Conducerea DA se dezice rușinos de orice lozincă unionistă și nu mai permite ieșirea la microfon a tuturor celor care au mesaje pro-românești. Organizatorii se fac a nu înțelege că cei mai mari proeuropeni sunt anume unioniștii români. Tot ei sunt cei care îl urăsc pe Vlad Filat mai ales după ce acesta a trădat interesele României și, personal, pe Traian Băsescu făcând alianță cu Vladimir Voronin. Cu alte cuvinte Țopii, prin intermediul clanului Mocanu elimină posibil cel mai numeros grup din platforma DA. Grup care îi este inconvenabil lui Filat și care ar putea deturna forța populară spre o susținere masivă a partidelor unioniste, fapt care ar duce la distrugerea și așa șubredului PLDM.

Între timp, în Știrile Jurnal TV Vlad Filat nu mai apare în context negativ. Semn că Țopii au bătut, totuși, palma cu Filat la întâlnirea din 1 aprilie. Atunci Verii Țopa, nu i-au dat lui Filat doar Jurnalul. Prin intermediul clanului Năstase, care i-au scos pe cei incomozi din conducerea DA, aceștia i-au oferit lui Filat și masa critică a celor revoltați pe care au ademenit-o cu aventura căutării miliardului, o aventură care din start nu are cum să aibă o finalitate, pentru că miliardul a fost furat inclusiv de cei care stau în spatele acestei mișcări.

Vă veți întreba, probabil, care este atunci scopul adevărat al platformei DA? Răspunsul este la suprafață – crearea unei opoziții controlabile, care poate fi direcționată acolo unde au nevoie comanditarii.

Fără să-și dea seama, sub pretextul întoarcerii miliardului, oamenii au fost din nou atrași în jocul manipulatorilor care din 90 încoace cu asta se ocupă – adună proteste, formând mase critice de revoltați și le dăruiesc contra plată partidelor.

Așa s-a întâmplat și în cazul lui Iurie Roșca, om pe care clanul Năstase l-a deservit fidel. Exact asta s-a întâmplat și la 7 aprilie, iar executorii de atunci se regăsesc și ei printre cei care susțin acum protestul.
În 2009 masa critică a fost îndreptată împotriva guvernării comuniste. Aparent PLDM nu a fost implicat în organizarea protestelor. Straniu lucru este, însă, că beneficiul le-a revenit, totuși, lor. Credeți că e întâmplător? Atunci, ca și în cazul Platformei DA, foarte activă a fost Natalia Morari. Există sau nu o legătură, decideți voi.

Cert este că, forța platformei DA, prin tehnicile de manipulare, va fi redirecționată la un moment dat, spre un nou dușman inventat. Astfel, furia populară va fi deturnată dinspre Filat spre o nouă țintă aleasă de Vladimir Vasilievici. Acest lucru a început deja să se întâmple. Chiar în conferința de presă de astăzi, despre organizarea mitingului de protest din data de 7 iunie, Platforma nu a mai cerut capul lui Filat, ci doar al Procurorului General, a șefului CNA, a președintelui Curții de Conturi și al Guvernatorului BEM. Din toată lista enumerată, Filat îl pierde doar pe Urechean, care a fost sacrificat demult.

Avionul OK-XLS, SUA711/712 a aterizat în Chișinău cu Vlad Filat fericit la bord la 1 aprilie ora 17:05. Atunci, poporul Republicii Moldova a fost fraierit și trădat pentru a câta oară. Iar marii luptători pentru Dreptate și Adevăr au fost trecuți definitiv în Buzunarul lui Filat.

La 7 iunie, platforma DA organizează un nou miting. Vlad Filat și verii Țopa vă așteaptă cu drag. Unioniștii și proeuropenii sunt rugați să stea acasă. Platforma DA are nevoie de altceva – de nemulțumiții care vor fi transformați în carne de tun.

This post is also available in: Engleză, Germană

You may also like

Comments are closed.

By