13 C
Chișinău
Monday, April 19, 2021

O moldoveancă – capul unei grupări: Căutau femei cu ochi albaștri și le duceau în Cipru pentru prelevare de celule

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Angajații centrului pentru combaterea traficului de persoane a Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu Procuratura Generală, au anihilat o grupare specializată în trafic de ființe umane în scop de prelevare a celulelor umane.

Din grupare fac parte 5 persoane, dintre care cetățeni din Republica Moldova, Ucraina şi Turcia, iar conducătorul grupării este o femeie originară din Moldova, de 34 de ani, stabilită de mai mulţi ani cu traiul în orașul Istanbul, Turcia. Aceasta, a recrutat pe parcursul anilor 2014–2015 mai multe persoane de gen feminin de la care li s-au prelevat celule feminine de reproducere. Prelevarea de celule avea loc pe teritoriul Ciprului de Nord.

Astfel, complicii săi, care se aflau în Republica Moldova, în mun. Chişinău şi mun. Comrat, identificau victime, care întruneau condițiile necesare, şi anume: persoane de gen feminin, de 25 de ani, cu tenul şi părul deschis și cu ochii albaștri. Ulterior, victimele, înainte de a fi duse în Turcia, primeau un curs medicamentos care provoca formarea excesivă de ovule, medicamentele date fiind de proveniență turcă, introduse ilegal pe teritoriul Republicii Moldova de către suspecți.

După asta, victimele erau transportate la Istanbul, unde erau întâlnite de către conducătorul grupării, care le însoțea la o clinică din Ciprul de Nord, unde se prelevau celulele.

Totodată, suspecţii convingeau victimele că prelevarea ovulelor se poate efectua lunar, fără careva prejudicii a sănătății, fapt ce nu corespunde adevărului. Pentru prelevarea ovulelor, membrii grupării primeau circa 4000 de dolari SUA, dintre care 3 500 reveneau membrilor grupării, iar restul, în sumă de 500 dolari SUA îi revenea victimei.

Polițiștii au reținut și organizatoarea activităţilor infracționale pe teritoriul Republicii Moldova de 25 de ani, originară din Ucraina.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate de către forțele de ordine la domiciliile suspecţilor, au fost depistate şi ridicate medicamentele care erau destinate potențialelor victime pentru regenerarea ovulelor, 2 computere, înscrisuri de ciornă.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 165 Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de „Trafic de persoane în scop de prelevare de celule” se pedepseşte cu închisoare de la 7 la 15 ani.

La moment, polițiștii investighează cazul pentru a identifica toate victimele şi venitul total obţinut în urma activităţii infracţionale.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img