3 C
Chișinău
Saturday, April 17, 2021

NORI NEGRI PESTE MOLDOVA! Sturza despre viitorul Guvern: Negocierile sunt un joc. Soarta ţării va fi decisă de 1,5 oameni

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Ion Sturza, fostul premieri şi actualul om de afaceri se arată rezervat vizavi de formarea noului Guvern. „S-a văzut că nu se doreşte şi se blochează”.

„Este un joc cu negocierile şi cu tot ce se întâmplă acum cu cine va fi noul premier. Va fi acelaşi spectacol de după anul 2009 cu tot felul de ieşiri publice şi isterii, dar până la urmă se vor aşeza 1,5 oameni şi vor decide soarta ţării. Sistemul se va menţine”, a explicat Sturza la emisiunea Interpol.

Întrebat dacă Ghimpu va face parte din coaliţie, fotul premier s-a arătat sceptic. „Mă tem că Ghimpu nu va face parte actuala coaliţie nu de aceea că nu-l vor alţii, ci de faptul că el nu vrea să fie parte a unei ecuaţii de guvernare. Adevăru-i că el singur nu ştie ce vrea”.

Sturza a spus că este exclus ca viitorul guvern să înceapă lupta cu oligarhii şi să fie unul independent de oligarhi.

În glumă, fostul premier susţine că situaţia din Republica Moldova trebuie schimbată cu furcile.

El afirmă că soluţia pentru soluţionarea crizei politice este ca Vlad Plahotniuc, Vlad Filat şi Mihai Ghimpu să fie puşi în faţă, pentru că alta e reacţia omului când e responsabil de ceva. Se vede că în spate este Vlad Plahotniuc – e meseria lui.

„Haideţi să-i punem în faţă pe acţionarii celor trei partide. Sunt trei: Ghimpu, Plahotniuc şi Filat. De ce umblăm cu marionetele de doi bani, pe care îi băgm în faţă. Au schelete în dulap, să şi le rezolve. Este absolut amoral că l-am băgăm pe Gaburici în faţă şi ne facem de râs în toată lumea”.

Fostul premier crede că cei care dirijează procesul politic în Republica Moldova se simt bine în spatele cortinei, în faţă trebuie să răspunzi de ţară. Prin absurd vor face reforme.

În concluzie, Ion Sturza a precizat că dezamăgirea nu e în liderii politici de la Chişinău, ci în oameni. „Vă garantez că cel mai puternic din ţara asta se teme de furcile poporului. Gândiţi-vă la ce disconfort era în mintea lui Plahotniuc şi a lui Filat atunci când se striga numele lor în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Şi atunci ori se schimbă şi fac ceva pentru ţară, ori se retrag în munţii Alpi cu tot alaiul”.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img