NEREGULI în farmacii: Mai mulți agenți economici vor fi sancționați

farmacie

Agenția pentru Protecția Consumatorului a efectuat mai multe controale în farmaciile din țară. Inspectorii au verificat dacă sunt respectate prevederile legale privind condiţiile de păstrare-depozitare a produselor comercializate în farmacii (suplimente alimentare, produse parafarmaceutice, produse cu destinaţie nutriţională specială, produse cosmetice, mijloace de măsurare, etc.), impuse şi recomandate de producători.

În total, au fost efectuate controale planificate la 17 agenţi economici care administrează farmacii şi produse parafarmaceutice. În rezultatul verificării produselor ambalate, ca exemplu, suplimente alimentare, produse cu destinaţie nutriţională specială, produse cosmetice şi parafarmaceutice, circa 232 de produse nu se încadrau în prevederile legale.

Principalele abateri, potrivit inspectorilor, sunt nerespectarea condiţiilor de păstrare şi depozitare a produselor, impuse de producători, neefectuarea controlului parametrilor mediului de păstrare a produselor medicamentoase cu ajutorul termometrul de sticlă cu lichid verificat metrologic, comercializarea produselor farmaceutice cu termenul de valabilitate expirat, comercializarea mijloacelor de măsurare fără drept legal, depistarea produselor parafarmaceutice lipsite de elementele de identificare şi a broşurei cu mod de utilizare…

Produsele neconforme au fost retrase temporar din vânzare pînă cînd vor fi remediate neconformităţile constatate. Agenții economici respectivi urmează să fie sancționați în conformitate cu prevederile Codului Contravenţional al Republicii Moldova.

You may also like

Comments are closed.

By