6 C
Chișinău
Friday, April 16, 2021

MOTIVUL DEMISIEI LUI SEPP BLATTER de la FIFA: A intrat în colimatorul FBI

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Preşedintele FIFA, Sepp Blatter, se află sub investigaţie autorităţilor americane pentru corupţie. Anunţul a fost făcut de presa americana la câteva ore după ce Blatter a spus că demisionează, relatează Reuters.

La doar câteva zile după ce a fost reales la conducerea FIFA, Sepp Blatter şi-a dat demisia ieri seara. El fusese reales pentru un al cincilea mandat, însă totul s-a întâmplat în mijlocul unui scandal planetar privind corupţia din fotbal.

Cotidianul newyorkez, dar si ABC News au menţionat o ancheta FBI care îl vizează direct pe Sepp Blatter, citând responsabili care au dorit să îşi păstreze anonimatul, precum şi surse apropiate dosarului, însă fără a oferi detalii. Un purtător de cuvânt al Biroului Federal de Investigaţii (FBI) a refuzat orice comentariu, reamintind anunţul făcut săptămâna trecuta de procurorul general Loretta Lynch, legat de inculparea pentru corupţie a 14 oficiali şi parteneri ai FIFA.

Potrivit ABC News, Sepp Blatter s-ar afla în colimatorul FBI si al procurorilor americani pentru faptele de corupţie si mita care au dus săptămâna trecută la şapte arestări în rândul oficialilor forului fotbalistic mondial. ”Într-un moment în care toată lumea încearcă sa-şi salveze pielea există cu siguranţă o cursa legată de cel care va ceda primul”, a declarat o sursa pentru canalul ABC.

”Nu suntem în măsura să răsturnam toata organizaţia, dar poate nici nu este nevoie”, a afirmat o alta sursa, referindu-se la tehnicile de interogatoriu care îi fac pe acuzaţi să îşi denunţe superiorii. Loretta Lynch a anunţat miercurea trecută că justiţia americană a pus sub acuzare 14 responsabili ai FIFA şi parteneri de marketing, într-un dosar de corupţie.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img