Moldovenii, mari amatori de smartphone-uri. Trei din zece stau pe net

a

Numărul moldovenilor care au accesat Internetul mobil 4G a crescut cu 34,7%, în primul trimestru al anului curent și a totalizat circa 35,4 mii.

Numărul total al utilizatorilor care au accesat în perioada respectivă Internetul la puncte mobile (prin telefon/smartphone, modemuri/carduri/USB) s-a ridicat la 1 mil. 722,5 mii. Traficul a totalizat 9,6 mil. GB.

Specialiștii ANRCETI explică creşterea traficului de Internet prin intermediul telefonului mobil prin faptul că tot mai mulţi abonaţii procură şi utilizează smartphone (ce au caracteristici tehnice mai avansate), iar operatorii reţelelor mobile 3G şi 4G extind aria de acoperire a teritoriului şi populaţiei cu servicii de acces la Internet cu viteze mai mari.

Urmare a creşterii traficului şi numărului de utilizatori internet 4G venitruile companiilor au explodat. Astfel, volumul total al veniturilor provenite din vânzarea serviciilor de acces la Internet la puncte mobile a crescut cu 16,5% și a însumat peste 133,5 mil. lei.

Rata de penetrare a acestui serviciu la 100 de locuitori ai republicii a crescut  cu 1,6% și a constituit, la finele primului trimestru, 35%.

Conform estimărilor ANRCETI, la 31 martie 2015, cei trei furnizori de servicii de acces la Internet la puncte mobile deţineau, în funcţie de cifra de afaceri, următoarele cote de piaţă: Orange Moldova – 58,9%, Moldcell – 23,6% şi Moldtelecom – 17,5%.

You may also like

Comments are closed.

By