23.3 C
Chișinău
Thursday, July 29, 2021

Moldovenii din Rusia au ajuns la FUNDUL SACULUI: Remiterile s-au redus cu peste 50%

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Sumele trimise în ţară de moldovenii care muncesc în Rusia s-au ridicat în primul trimestru la 118 mil. USD, cu 53,8% mai puţin faţă de trimetrul similar al anului precedent. Suma transferurilor în primele trei luni este la nivelul anului 2009, an de criză.

Datele băncii centrale din Rusia relevă că Republica Moldova este pe locul şapte printre statele din CSI privind volumul transferurilor, devansând Kazahstanul, Belarus şi Turkemnia. Pe primele trei locuri s-au clasat Uzbekistan – 463 mil. USD, Tadjikistan – 362 mil. USD şi Ucraina – 243 mil. USD.

Anul trecut volumul transferurilor din Federaţia Rusă a constituit 1,215 miliarde de lei. Remiterile din Federaţia Rusă s-au comprimat cu 64 mil. dolari faţă de 2013. Suma medie a unui transfer s-a redus сu 55 dolari SUA, la 396 dolari SUA.

În Rusia, la moment, se află circa 550.000 de migranți din Republica Moldova. Potrivit părții ruse, însă, numărul muncitorilor moldoveni în Rusia depășește 700 de mii de oameni.

Experţii atenţionează asupra reducerii remiterilor din Rusia ca urmare a deprecierii rublei ruseşti, dar şi înăspririi condiţiilor pentru migranţi.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img