Moldova ascultă de recomandările FRATELUI MAI MARE

a

Republica Moldova a luat în calcul recomandările autorităţilor de la Moscova privind calitatea producţiei livrate pe piaţa rusească, potrivit lui Eduard Grama, viceministrul Agriculturii, care s-a întâlnit cu reprezentanţii Guvernului de la Moscova.

O delegaţie a Guvernului rus se află într-o vizită de trei zile în Republica Moldova. În componenţa acesteia sunt adjuncţii miniştrilor Învăţământului, al Pieţei de Consum, al Culturii, al Sănătăţii, dar şi reprezentanţi ai Camerei Industriei şi Investiţiei din Rusia.

„Republica Moldova a luat în calcul recomandările colegilor ruşi privind asigurarea calităţii produselor moldoveneşti care urmează să fie livrate pe piaţa din Federaţia Rusă. Este vorba de conserve, carne, fructe şi legume”, a precizat Grama.

Federaţia Rusă a impus restricţii la livrările de fructe ca urmare a standardelor de calitate neconforme. Acest lucru a generat nemulţumiri în rândul agricultorilor din cauza pierderii celei mai importante pieţe de export a producţiei.

Mai mult, Moscova a înăsprit, anul trecut, condiţiile pentru exportul produselor moldoveneşti pe piaţa din Rusia, după ce Republica Moldova a semnat Acordul de Asociere cu UE, care prevede liberalizarea pieţei moldoveneşti. În septembrie anul trecut UE a anulat taxele pentru fructe, legumele, carne şi grâu.

You may also like

Comments are closed.

By