Lupu BATE ŞAUA să se priceapă Ghimpu: Dacă PL îşi schimbă retorica, coaliţia parlamentară va fi constituită până la 28 iunie

a

Liderul PD, Marian Lupu a declarat într-un briefing de presă că o coaliţie parlamentară ar putea fi constituită până la 28 iunie, dacă PL își va schimba retorica.

„Probabil că în vâltoarea electorală se fac tot felul de declaraţii. Este cunoscut acest lucru, partidele declară una în campania electorală, iar după îşi schimbă retorica. Dacă retorica PL se va schimba până la turul doi ala alegerilor Primarului sunt şanse pentru finalitatea dialogului politic până la 28 iunie”, a spus Lupu.

El a afirmat că c este în contact zilnic u preşedintele PLDM, Vlad Filat, cu care are o comunicare bună. Dialogul a pornit deja, procesul este în derulare. Contează nu atât formatul, cât rezultatul. Noi suntem target oriented. Suntem într-o situaţie dificilă şi vom depune toate eforturile pentru asigurarea unui Guvern.

Comentând rezultatele alegerilor, liderul PD s-a arătat mulţumit de scor, menţionând că propaganda radicalilor de stânga s-a năruit noaptea trecută, iar partidele europene îşi păstrează susţinerea la nivel de ţară.

Liderul PD nu s-a arătat surprins de scorul mic, acumulat la Chişinău. „Nu este o noutate, în toată istoria municipiului Chişinău este unul modest fiindcă, în comparaţie cu alte raioane, unde votul e cu încărcătura personală, la Chişinău votul rămâne a fi geopolitic. Deseori lumea judecă candidaţii sub aspect geopolitic. Avem de lucrat aici”.

You may also like

Comments are closed.

By