LOVITURĂ pentru moldovenii care nu şi-au privatizat locuinţele: Vor DEVENI CHIRIAŞI

a

Moldovenii care nu şi-au privatizat locuinţele urmează să devină chiriaşii imobilului în care locuiesc, potrivit legii locuinţelor, care urmează să intre în vigoare la sfârşitul acestui an.

Legea spune că proprietarii care nu şi-au privatizat locuinţele în termenul stabilit de lege, atunci imobilele vor trece în proprietatea statului ca locuinţe sociale, iar locatarul va trebui să încheie un contract de chirie cu autorităţile publice locale pe un termen de cinci ani cu prelungirea ulterioară a acestuia.

Preţul pentru chirie urmează să fie stabilit de autorităţile publice locale.

Legea cu privire la locuinţe a fost aprobată de Guvern în anul 2013 şi aprobat de Parlament în vara anului trecut. Norma spune că termenul de privatizare al locuinţelor acordate de stat expiră la sfârşitul acestei veri.

Până în prezent neprivatizate rămân circa 30 mii de locuinţe acordate de stat. Oficialii de la Ministerul Construcţiilor justifică legea prin faptul că 2,8% din Fondul de locuinţe rămâne neprivatizat. Totodată, multe din persoanele cărora le-a fost repartizat spaţiul locativ nu mai locuiesc acolo, dar alte persoane nu pot pretinde la locuinţă.

Procedurile de privatizare până la expirarea termenelor menţionate vor rămâne cele de azi. Privatizarea se poate face contra bonurilor patrimoniale, mijloacelor băneşti, dar şi gratis, în cazurile stabilite de lege.

You may also like

Comments are closed.

By