Liberalii vor capul lui Ponta: Au depus o moțiune de cenzură la Parlament

guvern-ponta

Partidul Național Liberal (România) a depus, astăzi, la Parlament moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta.

Moţiunea de cenzură este semnată de 183 de parlamentari, dintre care 12 de la Partidul Social Românesc (PSRO) şi 2 de la grupul-democrat, restul fiind deputaţi şi senatori PNL.

Moţiunea este intitulată „Victor Ponta – demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozincă!”.

„Motivul fundamental pentru care considerăm că trebuie, acum, să retrageți încrederea acestui Guvern este faptul că și-a bătut joc de ceea ce este mai sfânt într-o democrație”, susțin semnatarii moțiunii de cenzură.

Potrivit PNL, Guvernul Ponta a încălcat Constituția și a săvârșit abuzuri „inimaginabile”.

„Au trecut 25 de ani de la Revoluție și România cunoaște acum cel mai grav regres democratic. Discret, fără avertismente, fără explicații, Guvernul condus de Victor Ponta a început să blocheze și să elimine dreptul politic elementar de vot pentru milioane de români din țară și din diaspora.

Guvernul Ponta a săvârșit abuzuri inimaginabile într-o țară democratică, fără scrupule și fără regret. A călcat și calcă în picioare Constituția și legile, deciziile justiției, doar pentru a rămâne în scaunul de la Palatul Victoria”, se susține în moțiunea de cenzură.

Tot, astăzi, premierul Ponta a fost audiat la DNA. Oficialul român este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni – Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat.

În jurul orei 13.00 premierul Victor Ponta a plecat spre Palatul Cotroceni, pentru o discuție cu președintele Klaus Iohannis, anunță surse politice pentru AGERPRES. Anterior, la sediul Guvernului, Ponta a avut discuții cu ministrul Apărării, Mircea Dușa, și ministrul Muncii, Rovana Plumb.

You may also like

Comments are closed.

By