LEGEA PUMNULUI ÎN ARMATĂ: Un sergent de la Baza militară de instruire a luat la bătaie şase militari din subordine

a

Un militar al Armatei Naţionale a fost condamnat pentru aplicarea violenţei faţă de şase militari din subordine.

Procuratura Militară Chişinău a demonstrat prin probe că, în intervalul lunilor martie–aprilie 2015, un sergentul inferior al Bazei militare de instruire a Armatei Naţionale a aplicat forţa fizică faţă de şase militari din subordine, cauzându-le leziuni corporale. Recent, prin sentinţa Judecătoriei Militare, inculpatul a fost condamnat la 5 ani închisoare cu suspendare. Sentinţa este cu drept de atac.

În perioada aprilie–mai 2015, Procuratura militară Chişinău a efectuat controale privind prevenirea traumatismului şi respectarea drepturilor militarilor serviciului în termen al Bazei militare de instruire a Armatei Naţionale.

În carul controalelor au fost stabilite cazuri de aplicare a forţei fizice faţă de militari, majoritatea cazurilor fiind cunoscute persoanelor cu funcţii de răspundere din cadrul unităţii militare, însă despre care fapte nu a fost sesizată Procuratura militară Chişinău.

Astfel, urmare a intervenţiei procurorilor militari, au fost pornite urmăriri penale pe mai multe infracţiuni, printre care: acte de violenţă săvârşite asupra militarului, încălcarea regulilor statutare cu privire la relaţiile dintre militari, dacă între ei nu există raporturi de subordonare şi dezertarea. Investigaţiile procurorilor continuă, despre rezultatele cărora Procuratura va informa suplimentar.

You may also like

Comments are closed.

By