La Taraclia se vindeau produse alimentare cu termen EXPIRAT

agent

Direcţia Protecţie a Consumatorului din oraşul Cahul a efectuat un control de Stat la un agent economic din oraşul Taraclia. În rezultatul controlului, inspectorii au constatat un şir de încălcări grave.

Agentul economic comercializa mărfuri alimentare cu termenul de valabilitate expirat. Totodată, la indicaţia antreprenorului, vînzătorul nu afişa adresa şi numărul de telefon al autorităţii abilitate cu funcţie de protecţie a consumatorilor, dar şi a copiei autorizaţiei de funcţionare şi a programului de lucru, se utiliza mijloace de măsurare neverificate metrologic şi lipsite de marcaje metrologice. Conform proceselor-verbale întocmite în acest caz, urmează ca agentul economic să fie sancţionat conform Codului Contravenţional al Republicii Moldova şi să fie scoase din comercializare mărfurile neconforme şi cu termenul de valabilitate expirat.

În cazul în care se încalcă drepturile dumneavoastră în calitate de consumator, nu ezitaţi să sesizaţi Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor la numărul de telefon al Liniei Fierbinţi 022 741 464 şi 0 800 280 28 FREE (apel gratuit din toate raioanele ţării).

You may also like

Comments are closed.

By