Judecata a decis: Voturile exprimate pentru Consiliul Municipal Chişinău vor fi RENUMĂRATE

alegeri

Judecătoria sectorului Centru a admis demersul Partidului Socialiştilor privind necesitatea de renumărare a tuturor voturilor exprimate pentru Consiliul municipal Chişinău. Judecata a decis că renumărarea voturilor trebuie să aibă loc în termen de 7 zile din momentul emiterii deciziei.

Anterior, socialiştii au prezentat mai multe probe privind încălcările comise în timpul votării în municipiul Chişinău. În cadrul unei conferinţe de presă pe marginea totalurilor turului întîi al alegerilor locale, Igor Dodon a declarat că PSRM va cere recalcularea voturilor, iar în or. Sîngera, în general, se va cere organizarea unui scrutin repetat.

„Au fost incidente la secţiile de votare din suburbii, în special în Sîngera, unde consilierii din partea aşa-ziselor partide pro-europene s-au baricadat în secţie şi nu au permis semnarea proceselor verbale. Noi vom cere alegeri repetate la Sîngera, deoarece, potrivit informaţiei preliminare, socialiştii au înregistrat acolo un rezultat bun, care ne-ar fi permis obţinerea celui de-al 20-lea mandat şi formarea unei majorităţi cu alte partide de stînga în Consiliul Municipal”, a spus Dodon.

You may also like

Comments are closed.

By