ISTERIE LA TIRASPOL! Ştanski cu JALBA pe FACEBOOK că i-a apărut în presă scrisoarea de ameninţare la adresa Chişinăului

aa

Scurgerea intenţionată de informaţii din corespondenţa diplomatică şi a interpretărilor din presa de la Chişinău indică asupra atacurilor informaţionale la adresa Tiraspolului. Aceste acţiuni, probabil, sunt incluse în instrumentarul autorităţilor Republicii Moldova, spune şefa pretinsului Minister de Externe a enclavei separatiste, Nina Ştanski, care s-a arătat vădit deranjată de apariţia în presa de la Chişinău a scrisorii, prin care ameninţă Republica Moldova cu instituirea regimului de vize şi a taxelor de import de 100% pentru produsele din dreapta Nistrului.

Ştanski se justifică pe Facebook şi spune că scrisoarea adresată misiunilor diplomatice de la Chişinău a fost denaturată. Scopul principal fiind tensionarea dialogului dintre cele două părţi şi de a transfera responsabilitatea tensionării situaţiei pe umerii Transnistriei.

Deschide.md a publicat scrisoarea Ninei Ştanski adresată misiunilor diplomatice de la Chişinău, în care ameninţă Republica Moldova cu introducerea regimului de vize, a taxei de 100% la mărfurile importate din Republica Moldova, introducerea unei proceduri de certificare a acestora, confiscarea bunurilor și capitalurilor ce aparțin întreprinderilor înregistrate la Chișinău, precum și cu închiderea instituțiilor subordonate autorităților constituționale, care funcționează pe teritoriul controlat de separatiștii transnistreni.

Măsurile, potrivit scrisorii, vin ca urmare a pretinsei blocade economice, instituite Tiraspolului de Chişinău.

You may also like

Comments are closed.

By