Ioniţă atrage atenţia asupra victoriei de la alegerile locale. Undeva au dispărut 300 milioane lei din încasările de la vamă

a

Fostul preşedinte al Comisei Buget şi Finanţe susţine, într-o postare pe Facebook ,că deprecierea leului moldovenesc inflația galopantă, sărăcirea populației, sunt unicele „instrumente de politică economică” ale actualei guvernări.

Ioniţă susţine că cei de la guvernare sunt gata să facă orice, doar să nu întoarcă miliardul furat din bănci. „Importurile au scăzut cu 24%, cea ce a devenit un pericol enorm pentru executarea Bugetului de Stat. Deprecierea cu 35% a valutei naționale fata de perioada similară a lui 2014 a fost colacul de salvare pentru executarea bugetului de stat”.

El spune că în lipsa fondurilor de la FMI, Banca Mondiala, alți donatori, unica „soluție” pentru guvernare este deprecierea de mai departe a leului.

Ioniţă arată şi cum au fost câştigate alegerile locale, menţionând că veniturile din impozitarea importurilor au crescut sub 4%, iar undeva au dispărut 300 milioane lei!!! Din încasările de la vamă!!!

„Conform limbajului partenerilor noștri externi aceasta înseamnă: a scăzut calitatea administrării fiscale la vamă. În limba noastră: a crescut contrabanda mărfurilor de import. Cineva avea nevoie de bani pentru alegerile locale. Suma delapidată este in jur de 300 milioane de lei!!! Cineva a „câștigat” alegerile pe banii noștri Săi felicităm pentru tupeu de care au dat dovadă”, concluzionează Ioniţă.

You may also like

Comments are closed.

By