Iohannis îi cere lui Ponta DOVADA OPERAŢIEI şi amână numirea lui Oprea

a

Preşedintele Klaus Iohannis amână numirea lui Gabriel Oprea ca premier interimar şi-i solicită lui Victor Ponta dovezi medicale care să-i ateste incapacitatea de -şi exercita funcţia de şef al Guvernului, susţin surse oficiale. La scurt timp de la publicarea informaţiei, Victor Ponta şi-a publicat pe Facebook fişa medicală, scrie gandul.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis amână numirea lui Gabriel Oprea ca premier interimar şi-i solicită lui Victor Ponta dovezi medicale, care să-i ateste incapacitatea de a-şi exercita funcţia de şef al Guvernului, susţin surse oficiale. Potrivit acestora, de vreme ce premierul nu a făcut dovada incapacităţii exercitării funcţiei, având intervenţii publice, propunerea sa pentru numirea lui Oprea, neîncadrându-se în situaţiile prevăzute de Constituţie invocate.

Decizia vine după ce premierul Victor Ponta i-a cerut şefului statului, printr-o scrisoare publicată în prealabil pe Facebook, să-l numească premier interimar pe Gabriel Oprea. De asemenea, în cursul zilei de luni, preşedintele a avut o discuţie la Cotroceni cu Gabriel Oprea.

Potrivit unor surse din PSD, în această situaţie Victor Ponta îşi va lua concediu medical vreme de o săptămână, delegându-i atribuţiile vicepremierului Gabriel Oprea.

La curt timp după prezentarea informaţiilor privind cererea lui Iohannis, Ponta şi-a publicat pe Facebook fişa medicală, cu precizarea „doar pentru informare (traducerea din limba turcă)”. VEDEŢI LA FINALUL ARTICOLULUI FIŞA MEDICALĂ.

Premierul Ponta a declarat, duminică seară, la Antena 3, că l-a propus pe Gabriel Oprea la şefia interimară a Guvernului deoarece este singurul vicepremier şi că nu a discutat cu preşedintele Iohannis, ci doar i-a scris pe această temă, menţionând că nu a mai vorbit cu şeful statului ”de când acesta a ieşit şi a spus să vină Guvernul PNL”.

„Există un singur vicepremier votat de Parlament şi aşa este logic şi normal. Este o chestiune normală şi constituţională să fie Gabi Oprea”, a afirmat Ponta.

Întrebat dacă s-a consultat cu şeful statului în această privinţă, Ponta a spus că nu a mai vorbit cu acesta de când „a decis să fie preşedintele PNL, ci nu preşedintele României şi a ieşit la televizor să spună să plece Ponta şi să vină Guvernul PNL”.

„Am avut toate discuţiile, cele mai civilizate, mai umane, mai instituţionale cu preşedintele Iohannis de la preluarea de către acesta a mandatului de preşedinte şi până la 5 iunie, când a hotărât să fie iar preşedintele PNL. În loc să spună că nu se bagă în justiţie, nu dă ordine în justiţie să schimbe guverne, nu dă ordine Parlamentului, a avut o o atitudine total incorectă din punct de vedere instituţional. Astfel, cred că trebuie să colaborăm strict instituţional, cum am făcut cu Băsescu, care nu a fost niciodată preşedintele României, ci a fost preşedintele unei găşti de mafioţi”, a spus Ponta la Antena 3.

You may also like

Comments are closed.

By