Indonezia: Circa 3.000 de persoane evacuate după o erupție a vulcanului Sinabung

sinabung-summ_2781675k

Circa 3.000 de persoane au fost evacuate în Indonezia, după o erupție a vulcanului Sinabung pe insula Sumatra, declanșând emiterea celui mai înalt nivel de alertă, a indicat joi un oficial local, preluat de AFP.

După o creștere puternică a activității vulcanice în seara de marți, poliția și armata au evacuat locuitorii a patru sate până la o distanță de 13 kilometri de vulcan, în districtul Karo, a indicat locotenent-colonelul Asep Sukarna pentru AFP, citează Agerpres.

Cantitățile de cenușă fierbinte, fum și pietre care au ieșit din vulcan au crescut considerabil începând de duminică, iar o scurgere de lavă a putut fi vizibilă pe craterul vulcanului, a indicat șefului stației de observație de pe muntele Sinabung, cu o altitudine de circa 2.500 metri.

„Activitatea vulcanică rămâne puternică până în prezent, provocând cutremure”, a indicat Sukarna.

Aproape 10.000 de localnici din zonă au fost evacuați din momentul în care vulcanul a intrat într-o lungă erupție în 2013, după 400 de ani de adormire. O erupție majoră, survenită în februarie 2014, a ucis 16 de persoane, înghițite de norii de cenușă fierbinte.

Sinabung este unul dintre cei 129 de vulcani activi din Indonezia, arhipelag situat pe „Cercul de Foc al Pacificului”, cea mai întinsă și activă zonă vulcanică de pe Terra.

You may also like

Comments are closed.

By