Încă o PALMĂ pe OBRAZUL lui Drăguţanu, din partea lui Tapiola: Banii furaţi din bănci trebuie întorşi

a

Şeful delegaţiei UE la Chişinău, Pirkka Tapiola a atras atenţia asupra jafului de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank şi a spus că investigaţiile trebuie continuate pentru găsirea banilor.

Tapiola a declarat că UE acordă 1,2 mil. euro pentru consolidarea capacităţii BNM în domeniul reglementării şi supravegherii bancare în contextul cerinţelor UE.

„Noi salutăm că BNM a instituit administrare specială la BEM, Banca Socială şi Unibank pentru a nu pentru a nu permite distorsionarea sistemului financiar-bancar şi a perturba economia ţării. Este necesară transparentizarea acţionariatului băncilor comerciale din Republica Moldova în concordanţă cu normele UE”, a spus Tapiola la lansarea proiectului Twinning pentru consolidarea capacităţilor BNM.

La 30 martie la prezentarea raportului de ţară, şeful delegaţiei UE la Chişinău s-a arătat eclipsat cum într-o ţară aşa de mică cum e Republica Moldova poţi fura 1 miliard USD. El spunea atunci că băncile trebuie lichidate transferând depozitele şi garanţiile la alte bănci. „Nimeni nu trebuie să sufere de pe urma acestui pas. Aceasta înseamnă ar însemna curăţirea sistemului bancar şi o predictibilitate mai mare pentru persoanele care au depozite”.

 

 

 

You may also like

Comments are closed.

By