Ilan Șor și-a prezentat echipa cu care vrea să lucreze la Orhei

sor echipa

Candidatul la funcția de primar al orașului Orhei, omul de afaceri Ilan Shor a prezentat miercuri lista de candidați ai Mișcării Social-Politice „Ravnopravie” pentru funcția de consilieri ai acestei localități.

În total, lista include 17 persoane. Ilan Shor a precizat că sunt oameni de diferite vârste, unii – cu o experiență de administrare a orașului și chiar a raionului, alții – tineri, dar buni profesioniști în diferite domenii, care vor putea identifica soluții pentru întreaga paletă de probleme ale orașului. „Sunt o echipă de profesionoști care poate realiza multe”, a menționat Shor.

Primul în listă este cunoscutul om de afaceri, investitor și filantrop, Ilan Shor, care candidează și pentru postul de primar al orașului Orhei.

„Am desfășurat zeci de întâlniri cu oameni, am identificat cele mai mari probleme cu care se confruntă orășenii, am discutat cu investitorii care pot contribui la rezolvarea acestor probleme”, a menționat Shor, adăugând că s-a confruntat deja și cu provocări, organizate de cei care nu vor să piardă controlul asupra orașului.

În același timp, el a anunțat că nu așteaptă rezultatele alegerilor pentru funcția de primar și deja a început realizarea unor prevederi ale programului său. „Am atras deja investitori la Orhei și sunt sigur că vom învinge, cu ajutorul lui Dumnezeu. Indiferent de rezultatele scrutinilui, vom realiza programul pe care ni-l propunem, pentru că noi iubim Orheiul. Doar că fără sprijin administrativ va fi mult mai complicat”, a arătat Shor.

Amintim că, recent, Ilan Șor a prezentat planul său de reabilitare și dezvoltare a Orheiului. La baza acestuia stau 3 puncte majore: infrastructura, programul social și economia.

În domeniul infrastructurii el își propune restaurarea drumurilor, crearea și reabilitarea trotuarelor, amenajarea parcurilor și zonelor verzi, WI-FI gratuit în locuri publice, reparația retelelor comunale, soluții pentru arhitectură (conceptul și realizarea unui nou aspect arhitectural al Orheiului, reabilitarea clădirilor/monumentelor istorice), reparația spitalelor, școlilor și a grădinițelor.

Prioritățile pentru domeniul social sunt compensația facturilor pentru serviciile comunale (în primul rând, pentru pensionari, veterani, mame singure, invalizi de gr. I), dezvoltarea transportului public urban, ajutor financiar la nașterea copiilor, terenuri de joacă pentru copii, crearea bazelor sportive.

Reabilitarea industriei Orheiului și crearea locurilor noi de muncă, atragerea proiectelor internaționale de investiții, dezvoltarea zonelor cultural-distractive și turistice pentru atragerea turiștilor în Orhei sunt printre principalele puncte din programul economic al candidatului.

Ilan Shor a declarat că își dă seama că bugetul local nu-i va permite să-și realizeze programul, astfel el a promis că va asigura aducerea investițiilor și crearea fondurilor extrabugetare pentru realizarea întregului program.

sursa: hotnews.md

You may also like

Comments are closed.

By