GREII din economia moldovenească au milioane de dat. AU DATORII LA STAT

a

580 de companii din Republica Moldova au datorii uriaşe la fondul de pensii. La 4 iunie, restanţele agenţilor economici faţă de bugetul asigurărilor sociale de stat erau de circa 1 miliard de lei.

Printre cei mai mari restanţieri sunt companii de stat, dar şi cele controlate de milionarii moldoveni. Restanţele unor companii sunt de milioane. Datornicul cel mai mare este Colegiul Naţional de Viticultură cu creanţe la CNAS de 29,5 mil. lei, colegiul Mondostud – 7 mil. de lei, compania vinicolă Lion Gri, controlată de familia Sonic – 5,9 mil. lei.

Printre datornici la Fondul Asigurărilor Sociale se regăseşte fabrica de zahăr Magt Vest, controlată de Gheorghe Magdîl, cu o creanţă de 5,8 mil. lei.

Cel mai mare producător de pâine – „Franzeluţa”, unde acţionar este statul, are o datorie de 5,1 mil. lei. Compania milionarului Vaja Djashi, „Floarea Soarelui”, care este cel mai mare producător de ulei din Moldova, are o creanţă de 4,8 mil. lei.

Compania „JLC” a milionarului Vladimir Jardan are dotorii de 3,1 mil. de lei, „Valexchimp”, controlată de Valentin Bodişteanu – 2,8 mil. lei, iar „Ascom”, holdingul controlat de milionarul Anatol Stati, are datorii la Fondul Asigurărilor Sociale de 1,2 mil. lei.

You may also like

Comments are closed.

By