10 C
Chișinău
Wednesday, April 14, 2021

Ghimpu MEDITEAZĂ asupra coaliţiei proeuropene: Din punct de vedere al partidului este exclusă o alianţă

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Liderul liberalilor, Mihai Ghimpu a declarat într-o conferinţă de presă că nu crede într-o alianţă a partidelor proeuropene după alegerile locale din 14 iunie.

„Acum sunt alegeri locale şi PD şi PLDM au nevoie de rating pentru că au căzut foarte mult în sondaje. Şi de aceea ei anunţă astăzi că vor face alianţă – pentru a mai aduna nişte voturi”, a precizat Ghimpu.

El spune că, din punct de vedere al partidului, dar și al lui în calitate de președinte, este exclusă o alianţă cu ei. „Asta ar însemna compromiterea totală cu miliardul furat, corupţia. Din punct de vedere al interesului european şi al ţării, merită să medităm. Vom consulta societatea civilă, oamenii de ştiinţă, partenerii noştri europeni. Eu cred că mai degrabă vor face alianţă deschis cu PCRM, pentru că ei sunt din acelaşi aluat. Toţi au trecut prin Banca de Economii”.

Anterior, şi PLDM, şi PD anunţau despre reformatarea coaliţiei de guvernare după alegerile locale din 14 iunie, precizând că vor face alianţă cu partidele proeuropene fără să dea nume concrete de fromaţiuni politice.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img