Ghimpu: Dacă aflăm că există deja o alianţă atunci TIU, TIU

ghimpu

Liderul liberalul, Mihai Ghimpu a declarat într-o conferinţă de presă că a fost deja contactat pentru a discuta viitoarea coaliţie parlamentară, însă a evitat să spun de către cine anume.

„Am primit mesaje de felicitare şi mesaje de a ne întâlni. E o problemă importantă şi responsabilă. Pe de o parte, e pus la bătaie cursul european şi anume cei care au votat pentru PL şi pentru candidaţii noştri, iar pe de altă parte sunt membrii partidului şi noi trebuie să analizăm foarte bine formarea coaliţiei”, a explicat Ghimpu.

El a spus că, pentru a lua o decizie, urmează să fie convocat biroul politic şi  consiliul republican, după care va fi luată o decizie. „Important e ca Moldova să nu se oprească din drumul său european cu bănci furate, dar să meargă înainte. Îmi doresc să mergem pe pământ şi să nu învinuim liberali că au cerut prea mult”.

Ghimpu vrea ca discuţiile pentru formarea coaliţiei parlamentare să fie purtate doar cu PL, „dacă alianţa e deja formată şi cu PL doar se mimează negocierile, atunci tiu-tiu. Noi nu vrem o alianţă de dragul alianţei şi de dragul de a guverna ţara”.

Anterior, liderul democraţilor, Marian Lupu declara că alianţa trebuie resetată, iar din componenţa ei să facă parte doar partidele de orientare europeană.

Acelaşi lucru a declarat şi liderul PLDM, Vlad Filat.

You may also like

Comments are closed.

By