Gandrabur: Slugile lui Filat merg la închisoare sau sunt nevoite să fugă din țară, iar Șăful este neatins

filat

Negruța, Bănăruc, Vicol, Usatîi, Leancă, Gaburici, alți actuali și foști peledemiști sunt în drum spre închisoare, în timp ce șeful lor de partid, care a dat ordine, nici nu este cercetat penal pentru faptele sale, mai ales după ce a fost demis pentru fapte de corupție și trafic de influență. Scuza organelor este mutarea lui Filat în Parlament, unde a obținut imunitate, ridicarea căreia nici nu s-au ostenit să o ceară, scrie pe blogul său Corneliu Gandrabur.

După ce au fost ascultători și au executat toate schemele lui Filat, aceste slugi, chiar dacă unele au fugit, au ajuns să răspundă pentru faptele ilegale în interes de grup și în particular ale lui Vlad Filat. Culmea este răspunderea personală, pe cont propriu, iar din urmă vine abandonarea de către colegi, care aleg să renege prietenia, în loc să-i susțină pe cei care sunt cercetați penal.

Uite așa, rând pe rând, ajung pe banca acuzaților toți cei care au aplecat urechea la cele spuse de Filat, executând ordine în detrimentul interesului Statului, precum și lipsite de rațiune.

Cazul Negruța

Filat bate palma cu Sandulachi, iar Statul achită acestuia o sumă impunătoare de bani, având Garanția că totul va fi bine. Executant în acest dosar a fost ministrul Negruța. El acum se scuză că i-au fost băgate documente la semnat și ca nu este jurist, însă asta nu-l absolvește de răspundere. În final, Negruța este condamnat, iar Filat fericit.

Cazul Eduard Bănăruc

Filat avea nevoie de imagine și bani. Imaginea se face cel mai bine prin escrocherie, iar banii prin influență și mită. Primul nu avea timp să se ocupe de toate. Ba chiar nici nu avea chef să se implice direct în mai multe chestiuni. De data aceasta l-a găsit pe Bănăruc, însărcinat cu afaceri de estorcare de bani și bunuri în numele lui Filat. Istoria microbuzului “donat” o cunoaștem, a banilor ținuți în safeul guvernamental tot. În rezultat, Bănăruc este cercetat pentru escrocherie și trafic de influență, alături de Vicol, iar Filat din nou rămâne curat. Zice că nu știe nimic și nu este implicat.

Cazul Vicol

Orice sistem corupt are o căpetenie. În Moldova căpetenia corupției și evaziunii fiscale era Inspectoratul Fiscal. Filat a utilizat această instituție pentru a gâtui mulți Afaceriști, în special concurenți. Fiscul mai era și colector de mită pentru Partid. Executantul în acest caz a fost Vicol. Din nou Filat nu este implicat oficial. El doar dădea ordine. Dar, se pare că Vicol a fost mai prost și a început să strângă bani singurel, fără să achite cotizația la partid. A fost ascultat, urmărit, apoi închis și cercetat. Ieri a fost condamnat la 6 ani de închisoare, cu executare. Vicol a părăsit țara.

Cazul Usatîi

Am impresia că mama proștilor naște doar peledemiști. Din această roadă s-au născut și persoane asemănătoare cu Andrei Usatîi. Ministrul de la sănătate a organizat concursuri fictive cu implicarea firmelor colegilor de partid și ai lui Filat, însă a rămas cu inima beteagă, cu o operație și cu multe zile în subsol la CNA, după care la Pruncul. Si în acest caz, Filat a ieșit curat, însă sluga a ajuns pe masa acuzaților. E fericit doar Vlad, dar din urmă plânge familia Usatîi, înțelegând că Filat nu are cum să-i ajute și că i-a abandonat.

Leancă și Gaburici

Unul a fost un simplu premier, iar al doilea – un telefonist prost. În schimb, ambii i-au transferat lui Filat miliarde de lei, dar pentru care vor răspunde numai ei, fără să fie tras la răspundere și cel care a ordonat, deși în mod normal ar trebui să se considere aici ca fiind grup criminal, iar Filat să fie chemat primul la covor. Leancă o sa ajungă la închisoare, deoarece și-a depășit atribuțiile de serviciu. Gaburici deja este pe banca acuzaților, însă de la început cu ceva minor. Ei doi vor răspunde pentru miliardele date lui Filat, numai că acesta din urma o să scape basma curată, ca de fiecare dată.

Sunt și alte cazuri nefericite în PLDM, despre care o să aflați, rând pe rând, cine și pentru ce a fost sancționat.

După vreo 20 de condamnări, o să înțeleagă apropiații lui Filat în ce au fost băgați. Pe fir vine nepotul și familia sa. Aceștia tot riscă ani buni de închisoare. Mai ales, după ce au obținut ilegal de la Stat mai multe subvenții de milioane, trecute în contul lui Filat.

Din toată această situație, înțeleg că este cam penal să fii prieten cu Vlad Filat. Regret faptul că unii vor înțelege mult prea târziu.

Sursa: gandrabur.net

You may also like

Comments are closed.

By