12 C
Chișinău
Saturday, April 17, 2021

Gaburici îl face KO pe Filat! Nu-l lasă să o numească interimar pe Natalia Gherman

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Să începem de la aceea, că Filat a dorit să scape urgent de Chiril Gaburici. Tânărul restanțier era pus pe reforme și cerea deja prea multe de la subordonații PLDM, motiv pentru care a fost măturat. După anunțul plecării, Filat a încercat, prin intermediul surselor sale media, să o propună premier interimar pe Natalia Gherman. Deja pregăteau terenul și opinia publică.

Astăzi, absolut surprinzător, Curtea Constituțională i-a răspuns Președintelui Timofti că Gaburici urmează să asigure interimatul până când va fi numit noul Guvern.

Curtea i-a amintit lui Filat că Legea trebuie respectată, iar deciziile de partid nu pot fi contrapuse cu cele constituționale. Curtea din nou i-a tras-o lui Filat, după ce a hotărât în 2013 că un premier corupt și escroc nu poate fi menținut în fruntea Guvernului.

De azi înainte, până la numirea noului Cabinet, Gaburici o să stoarcă din peledemiști tot ce poate. O să ceară reforme și dosare penale pe numele celor care se fac vinovați de mai multe ilegalități, inclusiv pe numele lui Filat, implicat în furtul BEM. El nu mai are ce pierde, pentru că deja a demisionat și nu mai poate fi șantajat.

Cunoaștem că, în toate aceste 3 luni de conducere a Guvernului, Gaburici a fost impus de către Filat să întreprindă multe acțiuni, unele chiar mai puțin legale. Acum, fostul premier o să-i întoarcă lui Filat toate presiunile, însă în alt mod, poate chiar și penal.

Filat, ține golgocii!

sursa: gandrabur.net

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img