Franţa a ÎNGHEŢAT conturi de milioane de euro în cazul Magnitsky. 53 mil. USD au trecut şi prin Banca de Economii

a

Franţa a blocat conturi bancare de milioane de euro în cazul Serghei Magnitsky, iar organele de drept au reţinut şi o rusoaică, care ar putea şti detalii despre provenienţa banilor, scrie rbk.ru

Măsurile de blocare a conturilor au fost luate ca urmare a suspiciunilor de spălare de bani prin diferite scheme în cazul Magnitsky. Forţele de ordine au reţinut o rusoaică pe care o suspectează de implicare în schema de spălare de bani. Deocamdată, publicaţia spune ca informaţii suplimentare vizavi de femeie şi de bani autorităţile franceze nu au oferit.

Investigaţia francezilor a început ca urmare a sesizării Hermitage Capital, care ar fi prezentat dovezi privind schema de spălare de bani, prin intermediul căreia în Franţa şi Luxemburg au fost transferaţi 230 mil. USD, iar banii sunt fac parte din schema din cazul Magnitsky.

Potrivit Hermitage Capital, fond de investiții unde a fost angajat și Serghei Magnitsky, prin intermediul Băncii de Economii din Republica Moldova ar fi fost transferaţi 53 milioane de dolari USD din Banca Krainiy din Federaţia Rusă, după care banii ar fi fost transferaţi pe diferite conturi în Austria, Cipru, Estonia, Finlanda, Letonia și Lituania, precum și Elveția și Hong Kong.

Republica Moldova a iniţiat câteva procese penale privind spălarea banilor din Federaţia Rusă în UE, prin intermediul uneia dintre cele mai mari bănci din ţară, însă deocamdată lucrurile nu se mișcă.

De spălarea banilor prin intermediul Băncii de Economii sunt suspectaţi înalţi funcţionari din Federaţia Rusă, implicaţi în cazul Magnitsky. Aceştia sunt suspectaţi de procuratura rusească de transfer de bani prin băncile din Republica Moldova.

Potrivit informaţiilor fondului, Serghei Magnitski ar fi descoperit o serie de ilegalităţi privind furtul banilor de către reprezentanţi angajaţi în diferite ministere. Investigaţia juristului s-a întors împotriva sa, iar ulterior acesta a decedat în închisoare.

 

You may also like

Comments are closed.

By