Fără fuste mini, decolteuri adânci și blugi găuriți în Duma de Stat. Dress-code nou pentru jurnaliști

jurnalisti

Jurnaliștii nu vor avea acces în Duma de Stat în blugi găuriți și în fuste mini. Noul cod vestimentar urmează să intre în vigoare din această toamnă.

Astfel, conform noii inițiative, bărbații-jurnaliști nu vor fi lăsați să intre în pantaloni scurți sau în blugi cu găuri, iar femeile vor trebui să uite de fustele mini și decolteurile adânci.

„Cel mai important e să nu se exagereze. Evident, trebuie să existe un dress-code. Desigur, să vii în Duma de Stat în șlapi și pantaloni scurți, e cam ridicol. Eu, sincer, nu am observat așa ceva în cei 30 de ani de activitate. În Duma de Stat lucrează jurnaliști acreditați care cunosc regulile”, a declarat pentru Lifenews.ru, secretarul Uniunii Jurnaliștilor din Rusia, Ashot Djazoian.

„Nouă, celor din LDPR (Partidul Liberal-Democrat din FR) ne sunt dragi jurnaliștii și ne este indiferent în ce sunt îmbrăcați. Pentru noi nu este important ce haină are, dar ca să reflecte informațiile pe care le primește. Dacă este îmbrăcat în blugi rupți, dar scrie bine și corect – atunci nu sunt pretenții”, a adăugat deputatul Serghei Ivanov.

Alesul poporului a menționat că nu a auzit ca parlamentarii să fie nemulțumiți de felul cum arată reprezentanții mass-media.

În același timp, o sursă parlamentară din Dumă a indicat pentru TASS că nu este vorba de intenția parlamentarilor de „a introduce pe neașteptate un cod vestimentar”. „Nu este vorba că se produce o înăsprire a regulilor, ci de faptul că noile reguli vor cuprinde și aceste norme, pentru acele cazuri extrem de rare în care apar încălcări de cod vestimentar”, a declarat, sub rezerva anonimatului, un parlamentar rus agenției de presă menționate.

Potrivit cotidianului Izvestia, începând cu sesiunea de toamnă, Duma intenționează să schimbe regulile de acreditare și legitimațiile.

You may also like

Comments are closed.

By