EXPLOZIE pe un feribot indonezian: 25 de turiști răniți

imageResize

Douăzeci și cinci de turiști au fost răniți în urma a două explozii de mică intensitate, probabil accidentale, produse pe un feribot care făcea legătura între insulele indoneziene Bali și Lombok, transmit sâmbătă DPA și AFP.

Printre răniți figurează pasageri francezi, britanici, italieni, americani, australieni și neozeelandezi.

Cel mai probabil exploziile s-au produs la rezervorul de combustibil al feribotului, care transporta 129 de pasageri, în majoritate turiști, notează Agerpres.

Vasul, care circula Sengigi (île de Lombok) către insula turistică Bali, realizate deja o treime din traseu atunci când s-au produs cele două explozii, vineri după-amiază.

„Nimeni nu a fost grav rănit. Majoritatea celor 25 de pacienți au suferit răni ușoare”, a declarat un reprezentant al spitalului din West Nusa Tenggara, Oxy Cahyo Wahyuni.

Potrivit unui reprezentant al poliției maritime, Khoirul Anwar, cea de-a doua explozie „a spart geamurile, (iar cioburile) i-au lovit pe pasageri. Bănuim că explozia s-a produs la rezervorul de combustibil”, a spus el.

Feriboturile sunt indispensabile în Indonezia, arhipelag format din circa 17.000 de insule, iar accidentele sunt frecvente din cauza măsurilor de securitate insuficiente.

You may also like

Comments are closed.

By