14 C
Chișinău
Friday, April 23, 2021

Experți cunoscuți admit rezultate notabile de la Șor și Usatîi

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Experți cunoscuți în sociologie și administrare publică comentează, luni, că noii primari, destul de criticați în unele cercuri de la Chișinău, Ilan Șor și Renato Usatîi ar putea înregistra realizări notabile în activitatea lor, în comparație cu alți aleși locali.

Cunoscutul sociolog Doru Petruți, director al companiei IMAS comentează pe contul său de Facebook că cei doi ar putea să înregistreze rezultate notabile, ceea ce îi deranjează pe unii politicieni. „Dincolo de criticile, dezamăgirile complet aiuristice ale celor care nu au treabă cu oraşele Bălţi, şi unele notorietăţi de pe la noi au început să se arate îngrijoraţi de faptul că dl Usatîi şi dl Shor ar putea face treabă în localităţile în care au fost aleşi primari”, comentează Petruți.

El menționează că aleșii locali anume cu aceasta și trebuie să se ocupe. „Foarte curioasă poziţie. Păi, nu asta trebuie să facă toţi proaspeţii aleşi în aceste funcţii?”, se întreabă el.

Și fostul deputat Veacesalv Ioniță, cunoscut expert în administrație publică locală susține că cei care îi critică pe ce doi primari sunt, de fapt, îngrijorați de perspectiva că acestora le va reuși. „Multă lume este bulversată de faptul ca Șor și Usatîi, „dezmerdați” de noi, europenii, în toate felurile, au devenit primari.

Eu mă tem de altceva. Imaginați-vă că ei chiar reușesc să schimbe lucrurile spre bine la Orhei și Bălți, ștergând nasul marilor noștri primari europeni. Iată atunci va veni șocul adevărat pentru inimile noastre gingașe”, scrie Ioniță.

Aminimt că Ilan Șor a fost ales duminică din primul tur, cu peste 60% din voturi în calitate de primar la Orhei, iar Renato Usatîi la Bălți.

Experți susțin că la Bălți era de așteptat un asemena vot, deoarece a fost un vot politic. Surpriza însă a produs-o Ilan Șor la Orhei, care a intrat în cursă pe ultima sută de metri, fără o acoperire politică relevantă, dar a reușit să învingă datorită programului său bine structurat și a faptului că a putut convinge alegătorii că este în stare să realizeze ceea ce-și propune.

Sursa: hotnews.md / Sursa imagine: infotag.md

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img