DREPTUL LA REPLICĂ // Răspunsurile Avocatului Năstase

După ce Moldova24 a publicat mai multe dezvăluiri despre activitatea unor lideri ai Platformei Civice Demnitate și Adevăr, dar și despre zborul din 1 aprilie a lui Vlad Filat la Frankfurt unde ar fi negociat procurarea Jurnal TV, Avocatul Andrei Năstase a făcut mai multe declarații pe rețeaua de socializare Facebook. Publicăm integral aceste replici fără a interveni în conținutul lor.

Andrei Năstase, Avocatul oamenilor de afaceri Țopa:

***

Gabriel Calin, dacă am măcar o acțiune sau o cota parte în vreo societate străină sau moldovenească, ți le dăruiesc.

***

Calin, te rog sa faci un mic exercițiu, sa citești ce scrie pe actul pe care l ai găsit probabil într un registru public german. Prokuristen din germana e și pe luna deținătorul unei procuri în baza căreia ca avocat sau simplu reprezentant acționezi în apărarea intereselor persoanei juridice sau fizice pe care o reprezinți.
Calin, solicitarea lui sincer e improprie unei comunicări cu mine. Ultima data am fost la Frankfurt, Calin, sâmbătă, pe 25 mai, in deplasarea mea la Diaspora din Paris. Și dacă vrei și detaliile ultimei mele discuții cu Victor Țopa, ți le dau în privat, pe viu.
Sper ca te ții de cuvânt și publici dezmințire la ceea ce ai scris, la indemnul, mai degrabă, a celui supărat pe mine recent. M-as bucura enorm dacă atunci când vrei sa scrii ceva despre PC Demnitate și Adevăr (ale cărei deziderate am înțeles că le împărtășeăti) sau despre membrii grupului de inițiativă sa te documentezi din prima sursă.

***

Chiar și atunci când scrii ca Plahotniuc e un nemernic, e bine să te documentezi de la prima sursă. Eu așa am făcut.

***

Am văzut ca nu mai reacționează aici și am mers la pagina lui Gabriel Calin, așa ca îi răspund și la o alta întrebare foarte importanta ce-l frământă: despre ce am discutat la Frankfurt cu Filat și Victor Țopa, la o întâlnire despre care are probe serioase ca s-ar fi produs.
Ca sa nu ghicească prea mult îi spun ca nu l am văzut pe Filat de ani de zile și nici nu mi-i dor tare.

Moldova24

This post is also available in: Engleză, Germană

You may also like

Comments are closed.

By